KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

AKP İl Başkanı Av. Adem Yeşildal, “Hatay BŞB, Fuar Alanı satışı davasını kaybetti” derken, BŞB Hukuk Bürosu ise “Açılan dava reddedildi” açıklaması yaptı.

AKP İl Başkanı Adem Yeşildal’ın Sunduğu Mahkeme Kararı Antakya çevre yolu üzerinde, otogar yakınındaki, halk arasında “Fuar Alanı” olarak bilinen konu bir kez daha gündem maddesi oldu. AKP İl Başkanı, aynı zamanda Avukat olan Adem Yeşildal, Hatay 2. İdare Mahkemesi’nin, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufu olan “Fuar Alanı” satışını iptal ettiğini duyururken, Hatay Büyükşehir Belediyesi Hukuk Bürosu ise bir açıklama yaparak, Büyükşehir aleyhine açılan, Encümen kararıyla ilgili iptal davasının reddedildiğini duyurdu.Art arda gelen açıklamalar üzerine, kamuoyunda adeta “iki bilinmeyenli denklem” türünde bir bilinmezlik yaşandı. Hatay AKP İl Başkanı Adem Yeşildal, sosyal medya paylaşımında şunları yazdı:“Hatay İdare Mahkemesi, hukuksuz satışlara ‘dur’ dedi. Büyükşehir Başkanının ‘Fuar Alanı’ ve diğer hukuksuz satış işlemleriyle ilgili, Hatay İdare Mahkemesi nihai kararını verdi ve satış işlemlerini iptal etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.” AKP İl Başkanı Adem Yeşildal, bu açıklamasının hemen yanına ilgili mahkeme kararının sonuç kısmını ekleyip takipçilerini bilgilendirdi. Gelişme üzerine bu kez Hatay Büyükşehir Belediyesi, savunma konumuna geçerek, aleyhe açılan davanın reddedildiği şeklinde bir açıklama yaptı. Hatay Büyükşehir Belediyesi açıklamasında, “Mülkiyeti Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve Antakya’da ‘Fuar Alanı’ olarak bilinen taşınmazın satışının iptali için açılan dava reddedildi. Antakya Saraycık Mahallesi 3447 parsel numaralı taşınmazın satışının iptali istemiyle Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılan dava, yargı tarafından reddedildi” denildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği açıklaması şöyle:“İdaremizin mülkiyetindeki, ilimiz Saraycık Mahallesi 3447 parsel sayılı taşınmazın, ihaleye çıkarılarak satışının yapılmasına ilişkin Hatay Büyükşehir Belediye Encümeni’nin 3 Ağustos 2021 Tarih ve 406 Sayılı kararının iptali istemiyle İdaremiz aleyhine dava açılmıştır.Taşınmazın satışı konusunda Belediye Encümeni’ne yetki verilmiş, daha sonra bu yetkinin iptal edilmesi yönündeki önergenin sunulması üzerine, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla kabul edilmiş, ancak bu kararın iadesi üzerine yapılan oylamada, Meclis’in kararında ısrar kararı oluşmamıştır. Bunun sonucu olarak, Saraycık Mahallesi 3447 parsel sayılı taşınmazın satışı bakımından alınan Encümen kararı hukuken geçerli olup, konu, İdaremiz aleyhine Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılan dava kapsamında yargı tarafından da tespit edilmiş olup, dava, bu taşınmaz bakımından reddedilmiştir.” Haber:Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.