KIRIKHAN MERKEZ ERKEK KUR’AN KURSU AÇILDI

KIRIKHAN MERKEZ ERKEK KUR’AN KURSU AÇILDI

Hayırseverler tarafından yapımı tamamlanan ve Hafızlık eğitimi verilen Merkez Erkek Kuran Kursu için açılış töreni düzenlendi.Törene Hatay Milletvekilleri TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman ve Hüseyin Şanverdi, Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazıtlar, Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sertoğullarından, Kırıkhan İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Reyhanlı İlçe Müftüsü Akif Aruıkmert, Kumlu İlçe Müftüsü Zühtü Elveren, Kurum amirleri, İş adamları, Dernek başkanı Nuri Çaydan, Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partilerimizin temsilcileri, köy halkı, kurs yöneticisi Mehmet Köse, Din Görevlileri, hayırseverler, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

SEVİNÇ: ALLAH HERKESTEN RAZI OLSUN

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Kırıkhan İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç “ Kurs inşaatına başlanırken çıkılan yolun uzun ve zorlu bir yol olduğunu biliyorduk. Ama Kuran Hizmeti karşısında tüm zorlukları aşarak 3 sene gibi kısa bir sürede bu muhteşem eseri bitirdik çok şükür. Yapımında emeği geçen herkesten Allah Razı Olsun.” dedi.

BİLGİLİ: BU KURSLAR BİLİNÇLİ NESİL YETİŞTİRİYOR

İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ise yaptığı konuşmada “Bu ve bunun gibi muhteşem Kur’an Kursu binaları sadece hafız yetiştiren yerler olmayıp, Muhammedi bir ruhla ve Kur’an ahlakı ile ahlaklanan nesillerin yetiştirildiği yerlerdir. Muhammed İkbal hacdan dönenlere soruyor:

“HACDAN BİZE NE GETİRDİNİZ?”

Bize eskiyen “Takke, tespih, başörtü, zemzem, hurma vs.” mi? Yoksa, Kur’an’ın sıdk ve sadakatini ahlaka dönüştüren Ebu Bekir’in, adalet anlayışını ahlaka dönüştüren Ömer’in eden ve hayasını ahlaka dönüştüren Osman’ın, şecaatını ve cesaretini, ilmini ahlaka dönüştüren Ali’nin ahlakını mı getirdiniz? Ben sizlerden onlardan birinin boyası ile boyanıp gelmenizi beklerdim.” İşte buralarda böyle nesiller yetişecek inşallah deyip sözlerini tamamlarken Kur’an Kursunun inşaatının tamamlanmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim“ dedi.Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın yaptığı dua ile program sona erdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.