KIŞ ORTASI DALINDAN TAZE ÇİLEK

KIŞ ORTASI DALINDAN TAZE ÇİLEK

Son yıllarda bölgemizde giderek artış gösteren Çilek normal şartlarda Nisan ve Ağustos ayları arasında yetişirken mevsim normalleri üstünde gerçekleşen havalar sebebi ile bazı çilek tarlalarında Aralık ayı sonunda dalından taze taze toplanıyor.Yılların deneyimli çiftçileri Selda&Turgay  Akkaya çiftinin İskenderun Yolu Üzeri Bölge Trafik yanında bulunan çilek bahçeleri havaların geç soğuması,sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde devam etmesi sebebi ile çiçek açarak çilek verdi. Rubygem cinsi çileğin bulunduğu bahçeye gelen ziyaretçiler dalından kopardıkları lezzetli çilekleri satın alarak kış mevsimi ortasında taze çilek yeme şansı buldular.

2022 yılının son günlerinde yetişen çileklerinin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Selda&Turgay  Akkaya çifti yaptıkları açıklamada:” Görenlerin şaşkınlıklarını gizleyemedikleri Rubygem cinsi çileklerimiz gerek görüntüsü gerekse de muhteşem lezzeti ile herkesten tam not almaktadır. Yaz mevsimi boyunca Parlak, iri, tatlı ve kırmızı rengi ile görenleri hayran bırakan Rubygem cinsi çileklerimiz an itibari ile yine gündemde yerini aldı. Havaların geç soğuması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu çiçek açan ve bereketli bir biçimde meyve veren çilek köklerimizde halen çiçekler mevcuttur.Günlük olarak topladığımız çileklerimizi tezgahımızda sergilediğimiz gibi müşterilerimize kendi elleri ile toplama imkanı da vermekteyiz.Şunun altını çizmek isteriz ki bahçemizde yetişen çileklerimiz sera ürünü değildir tamamı açık olan bahçemizin ürünüdür.Kış ortasında dalından taze çilek yemek isteyen herkesi bahçemize bekliyoruz.”dediler.

Çileklerin hem görsel hem de lezzet olarak çok güzel olduğunu ifade eden vatandaşlar kış mevsiminin ortasında taze çilek toplamanın ve yemenin büyük bir mutluluk olduğunu söyleyerek tarlada çilek bulunduğu sürece gelmeye devam edeceklerini vurguladılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.