KIŞ YAKLAŞTI

UZUN ÇARŞI’DA DEĞİŞEN BİŞEY YOK

KIŞ YAKLAŞTI

UZUN ÇARŞI’DA DEĞİŞEN BİŞEY YOK

Her kış habercilerin en uğrak noktası olan, sel baskınlarıyla, çatılarıyla, altyapı yetersizliğiyle gündeme oturan tarihi Uzun Çarşı’da yine herhangi bir önleme çalışması yapılmadı. Su baskınlarıyla ulusal medyanın gündeminden düşmeyen ve hakkında birçok proje oluşturulmasına rağmen hiçbir çalışma yapılmayan Uzun Çarşı yine çaresiz bir şekilde kış ayının gelişini bekliyor.

Büyükşehir Belediyesinin birçok durumla karşılaşmasına rağmen bugüne kadar yine herhangi bir çalışma yapmaması esnafın kendi çözümleriyle brandalı çözümler bile üretmesi Büyükşehir belediyesinin ilgisini çekmezken siyasilerinde sürekli uzun çarşı da gezerek birçok tutarsız söz söylemesi de vatandaşların tepkisine neden oldu.

BU KIŞTA SEL KAÇINILMAZ

Her kış olduğu gibi bu kışta tarihi çarşının su baskınlarıyla mücadele edeceği videoların yayınlanacağını söyleyen esnaf ise yetkililerin ilgisizliğinden dert yandı. Yetkililerin birçok soruna rağmen yetersiz hareket etmesi ve yaz ayını yine hazırlıksız geçirmesinden şikayetçi olan esnaflar siyasilerin sadece poz vermek için Uzun Çarşı’da dolaştığını esnafın yine mağdur olmasının kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

SİYASİLER POZ VERMEYE GELİYOR

Her yıl yaşanan yağmur suyu sorunun çözümü için henüz ne atılar kurulu ne ilgili belediyelerden herhangi bir proje ve çalışma gelmemesine rağmen esnaf 14 metrelik yasal hakkın santimler yüzünden hem esnafın hem de alışverişe gelen vatandaşların mağdur olduğunu söyleyen esnaf aynı tablodan sıkılırken isyan etti. Esnaf kışla gelen sıkıntıların çözümü için belediyelerin gözlerini kapatıldığını iletirken şunları söyledi; “Her kış aynı sorunlarla baş başa kalıyoruz. Her zaman gelip hal hatır sormakla, sadece fotoğraf çektirmekle, oturup çay içmekle esnafa destek olunmuyor. Biz dernekler olarak çok mücadele ediyoruz ama buraya fotoğraf çektirmeye gelenlerin samimiyetine güvenmiyoruz. Bu kışı da bir şekilde atlatacağız. Her yıl aynı sorunlarla yapayalnız kalıyoruz. Gerekli desteği göremiyoruz. Uzun çarşı’ya herkes sırtını dönmüş durumda.”diyerek yetkililerin samimiyetsizliğinden şikâyetçi oldular.

HABER: KAZIM ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.