Meşale Gazetesi

KOSGEB’DEN KÜÇÜK İŞLETMELERE DESTEK 

KOSGEB’DEN KÜÇÜK İŞLETMELERE DESTEK 

Ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi, amacıyla hazırlayacakları projelerin desteklenmesi amacıyla hizmet veren KOSGEB, küçük işletmelere cansuyu niteliği taşıyan desteklerini duyurdu.Program kapsamında; son 12 aylık ortalama istihdamını koruma ve son üç yılda SGK 4A kapsamında 180 prim gününden fazla çalışmamış üniversite ya da mesleki / teknik lise mezunu yeni personeli 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdü karşılığında, yeni istihdam edilecek her bir personel için MKİ’lere 100 Bin TL faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destek verilecek. Mikro ölçekli işletmeler 2, küçük ölçekli işletmeler de 5 kişiye kadar bu destekten yararlanabilecek.

YENİ (DÖRDÜNCÜ) BAŞVURU DÖNEMİ İLAN EDİLDİ (2022 TEMMUZ)

Programın yeni (dördüncü) dönemi başvuruya açıldı. Önceki (üçüncü) başvuru dönemine göre, başvuru takvimi dışında değişiklik olmadığı da kaydedildi. 2021 Aralık ayında ilan edilen üçüncü başvuru döneminde başvurusu onaylanan işletmeler, yeni (dördüncü) başvuru dönemine başvuramayacak. Bu dönemde herhangi bir işletmede destek kapsamında istihdam edilen personeller, dördüncü başvuru döneminde istihdam edilemeyecek.

ÖNCEKİ (ÜÇÜNCÜ) BAŞVURU DÖNEMİ ÖDEME TALEBİ SÜRESİ UZATILDI

2021 Aralık – 2022 Mart tarihleri arasında başvuruları alınan üçüncü başvuru döneminde program başvurusu onaylanan ancak başvuruda taahhüt ettiği personel sayısına ulaşamayan işletmeler; yeni program başvurusu yapmalarına gerek olmaksızın, mevcut (onaylı) program başvuru formunda taahhüt ettikleri personel sayısını tamamlayacak şekilde yeni personel istihdam ederek 1 Ağustos 2022’den itibaren ödeme talebinde bulunabilecek.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.