KUPA MAÇLARI YENİ FORMATTA OYNANACAK

KUPA MAÇLARI YENİ FORMATTA OYNANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonunda Türkiye Kupası ve 2025-2026 sezonunda Süper Kupa’nın yeni formatla oynanacağını açıkladı.

Yeni format, Hypercube firmasının TFF Yönetim Kurulu’na sunduğu raporla şekillendi. Bu firma, sezon başında Şampiyonlar Ligi’nin formatını da hazırlamıştı. Yeni format eleme turları, grup müsabakaları ve final aşamalarından oluşacak. Eleme ve final aşamaları tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Grup müsabakalarıysa 24 takımın katılımıyla altı takımlı dört grupta, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde de uygulanacak olan Swiss Sistem’e göre oynanacak. Mevcut statüdeki eleme turlarında seribaşı takımın kendi sahasında oynaması kuralıysa yeni statüde uygulanmayacak. Yeni formatta gruplara katılım hakkı elde edecek 24 takım lig ve başarı sırasına göre sıralanarak üç torbaya ayrılacak. Her torbadan ikişer takım olmak üzere altı takım bir grubu oluşturacak. Grup içerisinde yer alan her takım A, B ve C torbasından birer takımla olmak üzere toplam üç maç yapacak. Grup müsabakaları sonucunda ilk iki sırada yer alan takımlar çeyrek finale yükselecek. Önümüzdeki sezon Türkiye’yi UEFA kupalarında temsil edecek beş takım doğrudan grup müsabakalarına katılacak. Diğer 19 takım eleme turları sonrasında grupta yer alma hakkı elde edecek.

SÜPER KUPA’NIN YENİ FORMATI

REKLAM ALANI

2023-2024 Süper Kupası, Süper Lig Şampiyonu ile Türkiye Kupası Şampiyonu arasında oynanacak. Sonraki sezonlardan itibaren Süper Kupa yeni formatıyla oynanacak. Yeni formata göre Süper Kupa 2024-2025 Sezonu Süper Lig Şampiyonu ile ikincisi ve Türkiye Kupası Şampiyonu ile finalistinin katılacağı dörtlü final şeklinde oynanacak.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.