KURTULUŞ CADDESİ İÇLER ACISI

Kurtuluş Caddesinin hesabını kim verecek?

KURTULUŞ CADDESİ İÇLER ACISI

İlçemiz Antakya’da “Dünyanin ilk ışıklandırılan Caddesi” olarak bilinen Kurtuluş Caddesi Eski adıyla HEROD Caddesi’nin şimdiki hali içler acısı. Adeta sanayi caddesine dönen caddenin ne turistlik cazibesi kalıyor ne de tarihi geçmişine saygı duyuluyor.
Düzensiz marketler, motorsiklet tamircileri, yedek parçacılar derken, ilk ışıklandırılan Cadde olarak övündüğümüz Kurtuluş Caddesi’ne bir de yoğun trafik eklenince hem vatandaş hem de şehri gezmeye gelen turistler mağdur oluyor.
BU CADDE ANTAKYA’YA YAKIŞMIYOR
Şuan ki kışlanın oradan başlayarak Antakya Ticaret Borsasına kadar uzanan görsel açıdan pek hoş görüntü vermeyen Kurtuluş caddesi adeta 1960’ların Türkiye’sinden kesitler sunuyor. Birde seyyar satıcılar trafiğe dahil olunca uzun kuyrukların oluştuğu Kurtuluş Caddesi’ndeki sanayi esnafı başka bir alana kaydırılabilir mi? Sorularını akıllara getiriyor.
Kötü görüntülere ister istemez sebebiyet veren sanayi, tamir ve yedek parça ile uğraşan esnafın başka bir alana nakil edilip edilmeyeceği tartılışırken caddenin tarihin yapısına uygun olarak ne zaman önem kazanacağı merak ediliyor.
İlimiz yöneticiler 2016 yılında gündeme getirdiği Antakya’nın tarihi kültür miraslarından biri olan ilk ışıklandırılan yerin yer altında kalan yaklaşık 100 metrelik antik sütunlu orijinal hali, Hatay’lı yöneticilerin yapacağı çalışmayla turizme kazandırılacak.
CADDE NE
OLACAK?
İnsanoğlunun yerleşimine ait ilk izlerin bulunduğu Paleolitik Çağ’dan bu yana tarihi ve doğal birçok güzelliğe sahip Antakya, ilk mağara kilisesi St. Pierre, Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar gibi mekanları bünyesinde bulunduran Kurtuluş caddesi’nin ne zaman tarihi cazibesine geri döneceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. HABER: KAZIM ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.