KURU SEBZE VE MEYVELERE BÜYÜK İLGİ

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte en çok aranan kuru sebze ve meyvelere de ilgi arttı.

KURU SEBZE VE MEYVELERE BÜYÜK İLGİ

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte en çok aranan kuru sebze ve meyvelere de ilgi arttı. Özellikle sağlıklı olmasıyla son dönemde çok tercih edilen kuru sebzeler ve meyveler aktarlarda görücüye çıkarken insanlar içinde şifa kaynağı olarak talep görmesi satıcıların yüzünü güldürüyor.Sonbahar mevsiminin gelmesiyle beraber grip ve soğuk algınlığı hastalıkları baş göstermeye başlarken vatandaşların vazgeçemedikleri aktarlar hastalıklar için hazırlıklarını tamamladı. Hangi hastalığa hangi bitkinin iyi geleceğini tavsiye eden aktarlar insanlar için şifa kaynağı oluyorlar.

KURU MEYVELERİN ÇAYI DA İÇİLEBİLİYOR

Hatay’ın tarihi uzun çarşısında 3’üncü kuşak olarak aktarcılık mesleğini devam ettiren Evren Eraslan yapılan hazırlıklar ile ilgili “Tropikal meyveler dâhil bizim yöremizde yetişen kuru meyveler kuru elma kuru ayva kuşburnu alıç özellikle çayı demlenerek yapılıyor ve vücut direncini arttırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.  Son zamanlarda uzmanlarında kuru meyveyi tavsiye etmesi ile birlikte kuru meyvelere olan talep arttı. Biz bunların alternatif olarak karışımlarını da yapıyoruz. Bu meyveleri hem çayını yaparak hem de isterlerse ham haliyle de tüketebiliyorlar. Kuru Meyvelerin bizlerde alternatif olarak karışımlarını yapıyoruz. Çayı da içilebiliyor. Özellikle kış aylarında şekerli zencefil meyvemiz fazla isteniyor. Bu taze zencefilin dilimlenerek şeker ilave edilmesi ile elde ediliyor. Mükemmel bir ödem atıcı balgam sökücü ve nefes açıcı özelliği ile fazla rağbet görüyor” dedi.

KURU SEBZELER ARTIK DAHA SAĞLIKLI GÖRÜNÜYOR

Evren Eraslan kurutulmuş sebzelerinde önceki yıllara göre büyük talep gördüğünü bunun sebebinin ise sağlıklı olmasından kaynaklandığı ifade ederken, “Kurutulmuş sebzelerimiz patlıcan biber acur bamya ve kabak kuruları artık bunların tazeleri bitti bu aylardan sonra kış boyunca hep kuruları kullanılıyor. Kurutmanın mevsimi kalmadı artık yaz aylarında bile kurutulmuş sebzeler daha çok kullanılıyor. Artık mevsimi kalmayanların yanında genelde kurutulmuş sebzeler tercih ediliyor. Hem yöresinden geldiği için hem de sağlıklı göründüğü için kurutmalık sebzelerde şuan çok talep görüyor. Her ipte 50 adet bulunuyor. Patlıcan 18, biber 15 lira, bamyanın da kilosu 150 liraya alıcı bulabiliyor. Kurutulmuş sebzelerin tercih edilmesinin en büyük özelliği yöresinde en kaliteli patlıcan getiriyoruz. Kurutulmuş sebzelerde de önemli olan ürünün kaliteli olması” ifadelerini kullandı. HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.