KURUM: HATAY CAZİBE MERKEZİ OLACAK

KURUM: HATAY CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yürütülen çalışmalara ilişkin, “Hatay 2025 yılı sonunda inşallah bölgenin, ülkemizin cazibe merkezi olacaktır” dedi.

Bakan Kurum, Elazığ Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ‘Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Bakan Kurum, göreve geldikleri günden itibaren ekip arkadaşlarıyla il il gezdiklerini, vatandaşların, depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermek için yollarda olduklarını belirtti. Kurum, yaşanan acı dolu günleri unutmadığını dile getirerek “O kışın soğuğunda el ele verdiğimiz, Deprem bölgesinin dar sokaklarında ki mücadeleyi hatırladım. Biz 11 ilimiz için, depremden etkilenen tüm alanlarımız için aynı kararlılıkla çalışacağız” dedi.

283 BİN KONUTUMUZU KISA SÜREDE TESLİM EDECEĞİZ

REKLAM ALANI

Bakan Kurum, aynı anlayışla 6 Şubat 2023’teki deprem sebebiyle kentlerde hasar gören tüm konutların da hızlı bir şekilde ihyasını gerçekleştireceklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlerden aldığımız güç ve azimle 11 ilimizi ayağa kaldırmak için gece gündüz valilerimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla birlikte çalışıyoruz ve 24 saat esasıyla gece gündüz ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 11 ilimizde 283 bin konutumuzun, yuvamızın inşa süreci başlatılmıştı. 4 bin 500’e yakın köyümüzde yine köy evlerinin yapımı, kırsal kalkınmanın sağlanması ve oradaki özgün mimari doğrultusunda Bakanlığımız konutların yapımını gerçekleştirmektedir. Şu ana kadar 76 bin konutumuzu teslim ettik. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edecek ve bu çerçevede her ay 25-30 bin konutumuzun teslimiyle birlikte ailelerimiz evlerine kavuşana kadar durmadan, duraksamadan çalışacağız, kardeşlerimize verdiğimiz sözleri tutacağız. 2025 yılı sonunda kadar 11 ilde 6 Şubat depremi sebebiyle evine girmeyen hiçbir afetzede vatandaşımız kalmayacak. 6 Şubat’taki ‘asrın felaketinde şu ana kadar 3 bin 93 yeni yuvamızı ve iş yerimizi kurduk, milletimizin duasını aldık. Devam eden 13 bin 500 konutumuzun inşası da yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde hızlı bir şekilde devam etmekte. İnşallah onları da en kısa sürede tamamlayacağız” ifadesinde bulundu. Devletin kudretli olduğuna işaret eden Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı’nın depremde, selde, yangında, heyelanda milletin ihtiyaçlarını gidermek adına yapılması gereken tüm çalışmaları anbean takip ettiğini vurguladı.

KURUM: BU YÜKÜN ALTINDAN KALKARIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem sonrasında 850 bin bağımsız bölümün yerle bir olduğunu hatırlattı ancak “Kimse endişe etmesin. Biz bunun altından rahatlıkla kalkarız” dedi. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli asın felaketinde Türkiye’nin derinden sarsıldığını da hatırlatan Bakan Kurum “Bizim Anadolu medeniyetimizde başımıza gelecek gelmiş olan büyük felaketleri göz önüne aldığımızda herhalde bundan daha büyük bir felaketle şimdiye kadar karşılaşmamışızdır. Depremde 850 bin bağımsız birim yerle bir oldu. Bütün bunları hak sahipliğini belirleyip zararlarını giderecek şekilde tespit edip yola çıktığımızda da bir senedir büyük bir gayretle koşturuyoruz. Şu anda bin 240 yerde şantiyemiz var. 110 bin kişilik çalışan ordusuyla bu zararları giderebilmek için gayret ediyoruz. 4 bin 333 köy konutu yapıyoruz, bu kolay değil. Yurtdışından gelen bütün mevkidaşlarımız böyle bir hasarın kendi ülkelerinde olması durumunda altından kalkamayacaklarını ve zorlanacaklarını ifade ettiler. Yine geçenlerde Japonların en üst grubu geldiğinde de kendi depremleri ile kıyaslayıp sonra da ‘evet böyle büyük bir hasarın altından biz de bu kadar hızlı bir şekilde kalkamayız’ diye de ifade ettiler. Onların belki bir şansı açık denizlerde, 30 km kadar derinliklerde sahilden ve şehirlerden çok uzakta depremlerin olması. Bizde de kadim binlerce yıldır yaşayan şehirlerimizin altından geçen fay hatlarının çok kısa süreli çok kısa mesafeli bir yerde evlerimize iş yerlerimize büyük hasar vermiş olması aradaki en büyük fark. Biz bunların altından kalkacağız, hiç kimsenin endişesi olmasın” ifadelerine yer verdi.

EKSİK BÖLGELERE TAKVİYE YAPACAĞIZ

Deprem sonrası Hatay’da deprem konutlarının yapımına hızla başladıklarını da belirten Bakan Kurum “Merkez dışındaki ilçelerimizde de inşaatlarımız devam ediyor. Tek tek bunları gözden geçireceğiz, bir muhasebe yapacağız. Eksiğimizi göreceğiz, burada arkadaşlarımızla istişare edeceğiz. Yapmamız gerekenleri daha hızlı bir vaziyette aksiyon alıp yapmak için elimizden geleni yapacağız. Nasip olursa biz iyi niyetle yola çıktık, ben iyi niyetle yola çıkanın en büyük yardımcısının önce cenabı Allah sonra da vatandaş olduğuna inananlardanım. İnşallah bu hasarların altında da en kısa sürede kalkarız. Sorunlarla ilgili çözüm bulunamıyor diye bir şey yok. Her şeyin bir çözümü var, rahat olun” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.