Meşale Gazetesi

LÜTFÜ BEY! BU ‘HÂL’İN hali NE?

LÜTFÜ BEY! BU ‘HÂL’İN hali NE?

12 yıldır kenti yöneten Lütfü Savaş’a sebze haline bir çivi dahi çakmadı. Acaba bu görüntülerden rahatsız olmuyor mu? EXPO’ya gelenler buranın halini görürse ne cevap vereceksin?

Antakya kent merkezinin göbeğinde bulunan Sebze Hali’nin çirkin görüntüsü tepkilere neden olmaya devam ediyor.

Yaklaşık 12 yıldır şehri yöneten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanlığı döneminden bu yana söz vermesine rağmen bir türlü gerçekleştiremediği sebze hali projesini şimdide merkezi hükümete yüklemeye çalışıyor.

Başarısızlığı hep birilerine mal eden ve sürekli mağdura oynayan Başkan Savaş, Hatay’ın sorunlarına çözüm yerine çözümsüzlüğe sürüklemesi vatandaşın da sabrını taşırıyor.

MERCİMEKLİ AŞ PARTİLERİNİ BIRAK SEBZE HALİNE BAK!

Vatandaşlar, Başkan Savaş’ın kent merkezindeki sebze halinin bu görüntüsünden rahatsızlık duyup duymadığını merak ettiklerini belirterek, “Ya artık Allah aşkına şu mercimekli aş partilerini bir kenara bırak da, Hatay’a hizmet etmeye bak, Antakya Sebze Halinin önünden hiç mi geçmiyorsun? Şehrin göbeğindeki bu görüntüden hiç mi rahatsız olmuyorsun? Sen Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu sebze halini bu şehre yakıştırıyor musun? Gelişmemiş ülkelerde dahi böyle sebze hali yok. Bırak ona buna sataşmaya da memlekete hizmet et artık. Her söze laf yetiştirmekten asil görevini yerine getirmeyi unuttun. Bir gün kahvaltıda, bir gün öğlen yemeğinde, bir gün açılışta. Bizler seni hizmet etmen için seçtik. Magazin gazetelerine konu mankeni olman için değil. Antakyalılar, Hataylılar olarak sebze halinin önünden geçerken utanıyoruz. Oysa utanması gereken bizler değiliz, bize söz verip de yerine getirmeyenler” diye konuştu.

EXPO’YU BU ÇİRKİN GÖRÜNTÜLER ALTINDA NASIL YAPACAKSIN?

2021 Nisan ayında başlaması düşünülen EXPO Hatay’ın bu görüntüler altında yapılmasına asla izin verilmeyeceğini öne süren vatandaşlar, “Yolu olmayan, çukurdan geçilmeyen, çöp merkezini andıran sebze halinin görüntüleri ile Hatay’da EXPO’nun yapılacağı inanmıyoruz. Bu çağdışı görüntüler ile Hatay’ın medeniyetler kenti olduğunu nasıl göstereceksiniz? Çağ dışı görüntüler, kirlilik, pislik içerisindeki sebze halinin bu görüntüleri ile dışarıdan gelecek konuklara rezil olacağız. Buraya gelenler hayal kırıklığı yaşayacak, bu görüntüler karşısında EXPO’nun buraya nasıl verildiğini tartışacak. Bu kadar olumsuz şartlar altında EXPO’ya hiç izin çıkar mı?” diye sordular.

BAHANEYİ BIRAK HİZMET ETMEYE BAK

Başkan Savaş’ın başarısızlığını hep başkalarından sorumlu tutmayı, mağdura oynayarak,işin içinden sıyrılmayı alışkanlık haline getirdiğini iddia eden vatandaşlar, “Teleferik kaç yıldır askıda, beceremedi. Hep başkalarını suçladı, eleştirdi. Oysa merkezi hükümetten ve Belediye Meclisinden sınırsız destek aldı. Yine ortada bir şey yok. Şimdi aynı oyunu sebze halinde sergiliyor. Suçu üzerinden atmak için merkezi hükümeti sorumlu tutmaya çalışıyor. 12 yıldır bu şehri yönetiyor, sebze haline bir çivi çakmış değil, bırak yenisini yapmayı düşünsün. Yazık oluyor memleketimize. Hizmette sınıfta kaldık, Hatay’ın makus talihi 12 yıldır değişmedi. Başkanımız ‘Yeme-içmede en önde’, hizmette ise son sırada” diye tepkilerini dile getirdiler. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.