LÜTFÜ SAVAŞ, DEFNEYE ARITMA TESİSİ KURMAKTA KARARLI

LÜTFÜ SAVAŞ, DEFNEYE ARITMA TESİSİ KURMAKTA KARARLI

Defne Belediyesi Meclisinden Aşağıokçular’da terfi istasyonu tahsis talebine oy birliği ile RED çıktıktan sonra, HATSU bir kaç ay önce başlattığını söylediği, en son teknoloji ve yeni sistem olan Defne’nin farklı yerlerine lokal arıtma istasyonları kurmak için yaptığı çalışmalarına hız verdiği ortaya çıktı.Defne Belediye Meclis üyesi Ahmet Bilgin yaptığı yazılı açıklamada HATSU yetkilileri ile yaptığı görüşmeleri anlattı.Bilgin yaptığı açıklamada “ Bu bilgilerin kaynağı HATSU Genel müdürü Sayın İkbal Polat. Salı günü ümit Cahit Doğruel ile kendisini ziyaret edip terfi istasyonu Red konusu ve sonrasında sayın Lütfü Savaş’ın meclis kararına çok ağır reddi konuları hakkında görüşmek istedik. Konunun meclise eksik intikal ettiğini, iletişim eksikliğinden kaynaklı konunun yanlış anlaşıldığını ifade ettiler. Aslında kendilerinin üzerinde çalışmakta olduğu, Çevreyolu-Harbiye yolu üçgeninde bir alanda son sistem bir arıtma için terfi istasyonu yeri tahsisi talep ettiklerini söylediler. Üzerinde çalıştıkları arıtma sistemi ve işleyişi hakkında somut bilgi için, çalışmakta olan bir tesisi ziyaret etmişler ve çektikleri video’yu bize izlettirdi. 

– Çok dar bir alanda kurulabilir.

– Tüm tesis kapalı bir alanda kuruluyor.

– Kapasite arttırımı istasyon ekleme ile çok kolay yapılabilir.

– Sessiz çalışan.

– Hemen hemen sıfır koku.

– Çok hızlı arıtma.

– Diğer sistemlere nazaran çamur oranı çok az olan.

– Fiyat olarak diğer sistemlere kıyasla daha uygun!

– Enerji sarfiyatı ekonomik.

– Sarf malzeme 3 ayda bir değiştirme ve çok uygun fiyatlarla.

– Alman teknolojisi ama Türkiye’de üretimi olan bir sistemden bahsettiler.

Bu bilgileri hem kendilerinden dinledik hemde bu sistemi kuran firma araştırması yaptım ve firmaya ulaştım. Firma yetkilileri de aynı bilgileri teyit ettiler.  Türkiye’de bu sistemi nerede kurdukları, işleyişi, sorunları, takibi ve herşeyi konuştuk. Harbiye- Dursunlu- Aşağıokçular ve Gümüşgöze için düşünülen arıtma 750 m2 alanda kurulacak. İleride bölgenin kapasite arttırımı ihtimali hesaplanarak alan fazla hesaplanmış. Tabi bu arıtmaya Fevvar deresinden bir terfi ve Gümüşgöze nehrinde bir terfi ile atıksular arıtmaya pompalanacak.Böyle bir tesis 5-6 ayda kurulabiliyor. Aynı zamanda bu sistemin Turunçlu arıtma tesisi yerine ( Mevcut ilkel arıtmanın alt kesiminde, hobi evleri yerine) kurulması çalışması da yürütülüyor. Mesela şuan da arıtmaya gelen yaklaşık 40 bin m3/gün atıksu var. İlerisi düşünülerek 60 bin m3/gün tesis için sadece 4.000 m2 alan gerekiyor deniyor.  Yapılmak istenen ve sistem nedir tam anlamak için, halkımız adına ve bu kronikleşmiş soruna katkı olur mu diye bir haftadır çok kapsamlı çalışma ve araştırma gerçekleştirdim. Daha fazla ayrıntı ve videoları önümüzde ki günlerde, sizlerle paylaşacağım. Hatsu müdürü artık bu sorunu çözmeye kararlı olduğunu söyledi. Belki de ilk defa bu kadar kararlılar. Bizde, halk ve belediyeler arasında ki mevcut güvensiz ortamın ancak somut adımlar ve çok hızlı çalışmalarla önüne geçilebileceğini söyledik. Bunu yapacağız kararlıyız dediler!. Bu yeni çalışma için meslek odalarının görüşü çok önemli olacak.  Defne Belediyesi meclisinin halkın taleplerini dikkate alıp RED vermesi bu hareketliliği tetiklemiştir. Bazen öyle olur, dost olsa da hoşunuza gitmeyen bir duruma, kararlılıkla hayır demek, o dostluğu pekiştirir ve daha verimli ve sağlıklı bir ilişkiye dönebilir.dedi. Haber:Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.