LÜTFÜ SAVAŞ, TEMBEL ÖĞRENCİ GİBİ Mİ?

LÜTFÜ SAVAŞ, TEMBEL ÖĞRENCİ GİBİ Mİ?

HBB Başkanı Lütfü Savaş derslerine çalışmayan ve düşük not aldığı zaman “ben almadım ,öğretmen verdi” şeklinde mazeretlerde tembel öğrenciye benzetiliyor. Bu değerlendirme söz verdiği halde yapamadığı hizmetler için kullanılıyor. Örneğin  Arsuz-Antakya arasını 90 km’den 30 km’ye düşürmesi beklenen Hatay Büyükşehir Belediyesi Projesi, Serinyol-Madenli arası yolun bugünlerde tamamlanarak ulaşıma açılması bekleniyordu ama olmadı ve bugüne kadar bir çalışma yapılmadı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl kamuoyuna açıkladığı ve izinler alınması durumunda 2021 yılı ilkbahar aylarında ulaşıma açılacağını duyurduğu Serinyol-Madenli arası yolu ile ilgili bir gelişme yok! Oysa ki, Bakanlıklardan izinlerin alındığı ve bürokratik engellerin tamamen aşıldığı kamuoyuna açıklanmışken, yol yapımının başlamaması soru işaretlerine neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, zaman zaman açıklamalarında, Antakya ve Arsuz ilçelerini birbirine bağlayacak olan 33 Km’lik Serinyol-Madenli Yolu Projesi için uzun süredir devam eden izin girişimlerinin olumlu sonuçlandığını, bu kapsamda yolu EXPO 2021’e yetiştirmeye çalışacaklarının altını çizmiş ve şu mesajı vermişti: “Bu yol, hem EXPO ve hem de HADO Projesi açsından büyük kolaylık sağlayacak. Amanos’larda terörün kurutulmasına katkıda bulunacak, stratejik özellikli Antakya-Arsuz ile Havayolu-Arsuz ulaşımını kolaylaştıracak ve kısaltacak, bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak. Serinyol-Madenli yolu ile ilgili izinler geldiği an çalışmalarımıza başlayacağız ve 2021 yılı İlkbahar bitmeden de yolu açmak istiyoruz.
PROJELER BAŞKA BAHARA MI KALDI ?
Belen’e alternatif bir yol olsun istiyoruz. Çünkü Belen yolu, özellikle yaz aylarında, sabah ve akşam tıkanır derecede kalabalık oluyor.” Hatay Büyükşehir Belediyesi Projesi olan Serinyol-Madenli Yolu tamamlandığında; Arsuz-Antakya arası ile HADO- Havalimanı arası ulaşımın daha rahat ve kısa olması, yaz tatilini Arsuz’da geçiren Antakyalıların daha rahat ve kısa süreli güvenli ulaşım sağlamaları yanı sıra Belen yolu yoğunluğunun azalması, ayrıca olası afet durumunda alternatif yol olacağı öngörülüyor.  Ama anlaşılıyor ki bu yol bir başka bahara kalacağı anlaşılıyor. Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.