LÜTFÜ SAVAŞ HATAY'A KORONOVİRÜS'Ü SENMİ YAYDIN?

LÜTFÜ SAVAŞ HATAY'A KORONOVİRÜS'Ü SENMİ YAYDIN?

MADEM BÖYLE BİR TESPİTİNİZ VARDI, HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK NEDEN DAHA ÖNCE VATANDAŞLARI UYARMADINIZ, BİLİNÇLENDİRMENİZ?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Hatay halkını ve Kamuoyunu yanıltmaya devam ediyor.Enfeksiyon uzmanı olmasına rağmen sağlık konusunda halkı yanıltması, iki ayrı açıklama yapması bir Büyükşehir Belediye Başkanına yakışmamıştır. Dünyada ve Ülkemizde görülen Covid-19 Koronavirüs salgını artarken insanlara tedbirler uygulatılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Hatay halkına Koronavirüsün olmadığını insanların Hatay’a gelmelerini söylerken, diğer taraftan Hatay’da 1,5 aydır zaten var ve ben ilgililere uyarılar yapıyorum diyerek halka tedbirler almalarını söylüyor.11 Mart 2020 de Türkiye’de ilk koronavirüs vakasına rastlandı, 15 Mart 2020 de HBB Başkanı Savaş Hatay’da koronavirüs yok, 31 Mart 2020 de yine Başkan Savaş koronavirüse karşı 1,5 ay önce yetkililere uyarı yaptım diyerek milletin aklından oynamaya devam ediyor, hele ki bu süreçte kimsenin hakkı yok. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı dahi kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendirirken, sağlık Bakanı şeffaf açıklamalar yaparken Başkan Savaş’ın çelişkili açıklamaları vatandaşı çileden çıkarttı. HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın koronovirüse bende yakalandım açıklamalarının ardından kendisini izole etmemesi ve gerekli tedbirleri almaması da akıllarda soru işaretine neden oldu.

LÜTFÜ SAVAŞ NE YAPMAK İSTEDİ

11. Mart. 2020 de Hatay yapı fuarının açılışını yapan Mikrobiyoloji uzmanı Doç.Dr. Lütfü Savaş orada yaptığı konuşmasında;Koronavirüsün daha çok Asya’da sarı ırkta görüldüğünü bize kolay kolay bulaşmayacağını bulaşsa dahi hafif bir şekilde geçireceğimizi söylemişti, Akdeniz insanının Akciğer yapısı buna müsade etmez, bu nedenle herkesle el sıkıştım hatta öpüştüm demiştir.Aynı Doç.Dr. Lütfü Savaş üç gün sonra Antakya uzun çarşıda esnaf  gezisi yaparken, Hatay’da virüs olmadığını kameralar önünde ilan ederek herkesi Hatay’a davet etmiş ve insanlara sarılarak, çocukları öperek fotoğraf karelerine girmiştir.31.Mart 2020 tarihli Sözcü gazetesinde Saygı Öztürk’ün köşesini okuyanlar Lütfü Savaş’ın söyledikleriyle hayrete düşmüştür. 15 gün önce Hatay’da virüs yok diyen Savaş bu kez 1,5 aydır İlimizde hastaların olduğunu karı koca komşusunun ve bizzat kendisinin de bu hastalığa yakalandığını itiraf etmiştir.Hastalığı ayakta hafif şekilde geçirdiği kendi ifadesinden de anlaşılan Doç. Dr. Büyükşehir Belediye Başkanı normal yaşantısına devam ederek insanlarla el sıkışıp öpüşerek, çocukları öperek bu hastalığı acaba kaç kişiye bulaştırmıştır. Kamuoyunun ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin dikkatine sunuyoruz.

SAVAŞ ESNAFLARLA NEDEN TOKALAŞTI

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e ve televizyon kanallarına Hatay’da Koronavirüs 1,5 aydır var bende ve iki komşumda da var diyen Enfeksiyon hastalıkları hocası Bilim adamı Lütfü Savaş’ın 14 Mart’taki esnaf ziyaretinde esnafımızla bilerek neden tokalaştığı merak ediliyor. Bu işin şakası yok SAVAŞ. Enfeksiyon dalında Bilim adamı ve konunun hassasiyetini bilmesine rağmen halkı yanlış bilgilendirmesinden, tüm uyarılara rağmen vatandaşla tokalaşıp sarılması hele ki çocuklarla sosyal mesafesini özellikle çocuklarla öpmesinden, “BİRBİRİMİZE SARILACAZ” ifadeleriyle insanların sağlığını tehlikeye atmıştır. Tüm yetkilileri bu yaşananlardan ve çelişkili ifadelerinden dolayı göreve davet ediyoruz. Haber: M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.