MASATLI: HATAY’IMIZIN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

MASATLI: HATAY’IMIZIN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

Vali Mustafa Masatlı, Hatay’ın Ana Vatana katılışının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Masatlı, mesajında Hatay’ın tarihsel önemini vurgulayarak, “Binlerce yıllık tarihi boyunca farklı medeniyetlerin, kültürlerin ve inançların buluşma noktası olmuş bu topraklar; insanlığın varoluş serüveninde önemli bir rol oynamış, barış ve hoşgörünün sembolü olmuştur” dedi.

Hatay’ın, 23 Temmuz 1939’da Ana Vatana katılmasının bölgenin kimliğini ve ruhunu bulması açısından kritik bir tarih olduğunu belirten Masatlı, “Bugün, Hatay’ımızın hem ülke tarihimiz hem de dünya siyaseti için önemli yeri olan Ana Vatana katılışının 85. yıl dönümünü, milletçe idrak etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarihi bir perspektifle bakıldığında, Hatay’ın Türkiye’ye katılmasının büyük bir diplomasi zaferi olarak değerlendirildiğini söyleyen Masatlı, bu birleşmenin sadece coğrafi değil, aynı zamanda milletin birlik ve beraberlik arzusunun somut bir tezahürü olduğunu ifade etti. Masatlı, “Hataylı kardeşlerimizin gösterdiği inanç ve kararlılık, vatan sevgisi ve milli irade, bu bütünlüğün en güzel örneklerinden biridir” dedi.

REKLAM ALANI

Vali Masatlı, Hatay’ın, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle “Kırk Asırlık Türk Yurdu” olarak vatan topraklarına katıldığını belirtti. Hatay’ın, 5 Temmuz 1938’de başlayan yeniden Türkiye’ye katılma süreci ve 29 Haziran 1939’daki oy birliğiyle Türkiye’ye katılma kararının ardından, 23 Temmuz 1939’da yapılan törenle Ana Vatana katıldığını vurguladı. Bu olayın, Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı bir ili olma yolunda önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Mesajında, Hatay’ın milli kimliğimizin belirleyici vasfını taşıdığını, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığının teminatı olarak bilineceğini belirten Masatlı, “Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla büyük ve müreffeh geleceğimizi emin adımlarla inşa ederken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ sözü temel ilkemiz olacaktır” dedi.

Masatlı, mesajını; Hatay’ın Ana Vatana katılmasının yıl dönümünü kutlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve dönemin Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmak üzere milli dava uğruna çaba harcayan herkese rahmet, minnet ve şükranlarını sunarak sonlandırdı. Hataylı hemşehrilerine ve tüm vatandaşlara en kalbi duygularla saygı ve sevgilerini iletti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.