MAYDANOZ HASADINA BAŞLANDI

Üretim ve işçiliği de 4 bin aileye istihdam sağlanıyor

MAYDANOZ HASADINA BAŞLANDI

Arsuz´un Karahüseyinli Mahallesinde yapılmalan maydanoz hasatına katılan Arsuz Kaymakam Musa Sarı, belediye başkanı Asaf Güven, tarım ve orman il müdürü Ergün Çolakolu, tarım ve orman ilçe müdürü Serkan Yılmaz ve Arsuz Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal, çiftçilerle buluşuldu.
Kaymakam Sarı, belediye başkanı Güven, Tarım ve Orman İl Müdürü Çolakolu, Tarım ve Orman Arsuz İlçe Müdürü Yılmaz ve Ziraat Odası Başkanı Nal, çifçilerden maydanoz hasatı hakkında bilgi aldı ve sembolik hasat yaptı. Hasatta konuşan kaymakam Sarı, maydanozun hem bölge hemde ilçede büyük bir gelir kaynağı olduğunu, Arsuz´un turizm ve balıkçılıkta olduğu kadar tarımda da söz sahibi konumunda bulunduğunu, 700 dönüme yakın muz serası bulunduğunu, narenciye, zeytin ve daha bir çok ürünün ciddi bir gelir kaynağı oluşturduğunu, maydonoz ekiminin de yaklaşık 40- 50 bin dönüm alanda yapıldığını kaydetti. Kaymakam Sarı, “Ülkemizin maydanoz ihtiyacının yaklaşık yüzde 55´i ilçeden karşılanıyor. Verimin çok iyi olduğunu, yaklaşık 500-600 dekardan yeşil ot (maydonoz) alınmaktadır. Üretim ve işçiliği de 4 bin aileye istihdam sağlamaktadır” diye konuştu. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.