MAZİDE KALAN MÜZİK DİNLEME ALIŞKANLIĞINDA 3 KUŞAK BİR ARADA

MAZİDE KALAN MÜZİK DİNLEME ALIŞKANLIĞINDA 3 KUŞAK BİR ARADA

80’li 90’lı yılların vazgeçilmezleri arasındaydı müzik kasetleri.. Kimi heyecanla beklediğimiz sanatçıların son albümleri kimi de kendi listemizden oluşan şarkılardan oluşurdu. Ama şu bir gerçekti ki evde, arabada ve ya işyerinde büyük bir keyifle dinlenirdi bu kasetler. Sadece ileri geri sarma tuşu olan kasetçalarlarda A yüzü veya B yüzündeki istediğimiz şarkıları dinlemek adına çok çabalamıştır o dönemin müzik tutkunları. Birde kasetin içinde yer alan manyetik bandın yerinden çıkıp teybin manyetiği üzerine dolanması olan bizim tabirimiz ile kaset sarması olayı vardı ki bu sorunu çözüp kurşun kalem ile manuel bir biçimde kurtarabildiğimizde ne büyük mutluluk yaşardık. Walkman ile yolda yürürken dinleyebildiğimiz kasetlerimizin taktını 90’lı yılların ortalarında peş peşe gelen CD’ler sallarken  kasetler yavaş yavaş tozlu raflarda yerlerini almaya başladı.

2023 yılına az bir zaman kala hala kaset tutkusundan vazgeçmeyenlerin olduğunu duyduğumuzda soluğu orada aldık. Bölgemiz tatlıcılık sektörünün en iddialı markalarından biri olan Fansa Tatlıcılığın genç işletmecisi Şahap Fansa’yı müşterilerini ağırlamak üzere hazırladığı buram buram tarih kokan şark köşesi bölümünde kaset çalar ile müzik dinlerken ziyaret ettik. Şahap Fansa ile birlikte küçük kızı ve  son Pentür sanatçısı olarak bilinen Aytek Can Günaltay’ı kasetçaların başında gördüğümüzde “Kaset alıp dinleyen efsane nesil Z kuşağı ile birlikte bir döneme damga vuran kasetleri dinliyor” cümleleri döküldü ağzımızdan..

Coşkun Sabah’ın 1995 yılında çıkardığı kaseti dinlerken müzik kasetlerinin kendisi için her daim önem arz ettiğini söyleyen Şahap Fansa yaptığı açıklamasında:” Birçoğumuzun  ilk albümünü kaset formatında satın aldığı , ilk hülyalara kasetten dinlediği müzikler eşliğinde daldığı bir dönemi yaşamanın mutluluğunu yaşamış biri olarak şimdilerde kimsenin pek yüzüne bakmadığı kasetlere ben hala gözüm gibi bakmaktayım. Bir çok sanatçının tüm albümlerinin yer aldığı koleksiyonumda kendi hazırladığım listelerden oluşan kasetlerimde mevcuttur. Kaset ile müzik dinlemek benim için son derece mutluluk verici bir durum. İşyerimize gelen yerli ve yabancı turistler kasetleri gördüğünde hey gidi günler ne dinlerdik bunları dediğinde hemen kasetçalara bir kaset yerleştirerek onları kısa da olsa bir nostaljik yolculuğa çıkarıyorum. Şuan gördüğünüz gibi bizden önceki kuşak temsilcisi Aytek Can amcamız ve Z kuşağından kızım ile kaset dinliyoruz. Kızıma da kaset sevgisini aşılamış durumdayım. Bana genelde kasetleri satıyor musunuz? Gibi sorular yöneltiliyor. Bu sorulara satmıyorum hatta elimde olmayan albümleri bulduğumda ben hala kaset satın almaya devam ediyorum diyorum. Elimden geldiğince bir döneme damgasını vuran kasetleri muhafaza etmeye devam edeceğim. Umarım çocuklarım da bu koleksiyonu en iyi biçimde sahiplenirler. ”dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.