MEDİKAL ŞİRKET YETKİLİLERİ, POLİS İLE KARŞI KARŞIYA KALIYOR!

MEDİKAL ŞİRKET YETKİLİLERİ, POLİS İLE KARŞI KARŞIYA KALIYOR!

Hastanelerde yatan vatandaşların sağlığı için gece gündüz demeden çalışan ve ayrıca yoğun bakım ünitelerinde yatan ağır hastaların cihaz ihtiyaçlarını karşılamak için önemli görevler üstlenen Tıbbi Cihaz Merkezleri, alınan 17 günlük Tam Kapanma Sistemi nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre ellerinde Sağlık Bakanlığı, Hatay Valiliği ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğü onaylı belgelerini emniyet güçlerine sunmalarına rağmen sıkıntı yaşamaya devam ediyor. Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük Tam Kapanma Sistemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesine göre muaf olan Tıbbi Cihaz Merkezleri, ellerinde resmi belgeleri olmalarına rağmen emniyet güçleriyle zor anlar yaşadıklarını beyan ettiler. Emniyet güçleriyle karşı karşıya kalmak istemediklerini ve aynı zamanda e-devlet üzerinden alınacak olan izin belgelerine yapılan müracaatlarda sistemde sorunun olduğunu belirten Hatay Medikalciler Derneği Başkanı Hasan Ateş, başta Hatay Valiliği olmak üzere yetkili kurumlardan bu konuda kendilerine yardım edilmesini istedi.

ATEŞ: ELİMİZDE RESMİ BELGE İLE YASAKLARDAN MUAF, SİSTEMDE İSE MUAF DEĞİL!

Yayınlanan genelgeye göre resmi belgelerini hazırladıklarını belirten Hatay Medikalciler Derneği Başkanı Hasan Ateş yaptığı açıklamada yetkililere seslenerek, “Sağlığın en önemli 3 ayağından biriyiz. İçişleri Bakanlığı genelgesinde Tıbbi Cihaz Satış Merkezleri yasaklardan muaf diyor. Elimizde Sağlık Bakanlığı onaylı, Valilik onaylı, İl Sağlık Müdürlüğü onaylı belgelerimiz mevcut iken, bizlere e-devletten kâğıt alın diye diretiyorsunuz. Buyurun, 3 gündür uğraşıyoruz aldığımız cevap bu. İnsanlara oksijen cihazlarını ulaştırmayalım, yoğun bakımda yatan hastalara cihaz temin edemeyelim bakalım ne olacak. Kapatalım tıbbi cihaz merkezlerini olsun bitsin.” diyerek tepkisini ortaya koydu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.