MEDYA 4. KUVVETTİR

MEDYA 4. KUVVETTİR

BİR GÜN DEĞİL DEVAMLI HATIRLAMALIYIZ

10 Ocak çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan TBMM Dijital mecralar komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay milletvekili Hüseyin Yayman, medyanın 4. Kuvvet olduğunu ve demokrasilerin olmazsa olmaz bir şartı haline geldiğini söyledi.

Yayman açıklamasında “Yasama, yürütme, yargı erklerinin yanında demokrasilerde basının 4. Kuvvet olduğunu belirtti.. Hatay başta olmak üzere 81 vilayette büyük fedakarlıkla çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

Basın mensuplarının yerelde çok büyük sorunlar yaşadığını ifade eden Yayman özellikle ilan ve reklam başta olmak üzere yerel medyanın korona salgını döneminde çok büyük ekonomik sorunlar yaşadığını dile getirdi.

SORUNLARI BİLİYORUZ

Başta İnternet Gazetecilerinin ilan alma, basın kartı sahibi olma, gazeteci olarak kurumsal kimlik sahipliği konusunda çok ciddi problemleri olduğunu biliyoruz. Bunun yanında dijitalleşme karşısında yazılı ve görsel basının sorunları gün geçtikçe büyümekte ve zorlaşmaktadır. Bu sorunların aşılması İçin TBMM çatısı altında siyaset üstü bir anlayışla çalışmaya söz veriyoruz.  Güçlü basın demokrasimizi de büyütecek ve haber alma hakkının güvencesi olacaktır.

TARAFSIZ HABERCİLİK VAZGEÇİLMEZDİR

Yayman açıklamasının devamında “Tarafsız ve ilkeli habercilik yolunda Kalemini doğrudan yana tutan, toplumun doğru bilgilendirilmesi için zaman kavramı gözetmeksizin emek harcayan, demokrasimizin ayrılmaz parçası tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Gazetecileri senede bir iki gün değil devamlı hatırlamalıyız. sözlerini kullandı.

Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.