MEMUR SEN, EMEĞE SAYGI, ADALETE DAVET” ÇAĞRISI YAPTI

MEMUR SEN, EMEĞE SAYGI, ADALETE DAVET” ÇAĞRISI YAPTI

MEMUR SEN, EMEĞE SAYGI, ADALETE DAVET” ÇAĞRISI YAPTI

1 Ağustos’ta başlayan ve 21 Ağustos’a kadar süren müzakerelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşınan 5’inci dönem Toplu Sözleşme için Memur-Sen 81 ilde “Emeğe Saygı, Adalete Davet” çağrısı yaptı.Antakya’da Milli İrade Parkı’nda 81 ille eş zamanlı olarak saat 12.00’de Memur-Sen Hatay İl Başkanı İsmail Bayraktar önderliğinde gerçekleşen basın açıklamasında Memur-Sen’in toplu sözleşme için tüm makul tekliflerinin sunduğunun altı çizildi.

EMEĞE SAYGI ADALETE DAVET İÇİN SAHADAYIZ

Hakem Kuruluna giden 5’inci dönem Toplu Sözleşmenin yakın zamanda vicdana uygun bir şekilde kabul görmesi gerektiğini ifade Bayraktar,  “Uyuşmazlıkla sonuçlanarak Kamu Görevlileri hakem kuruluna giden 5.dönem toplu sözleşmede, kamu görevlilerinin haklı beklentilerini dile getirmek ve kazanımları arttırmak için bugün 81 ilde “Emeğe Saygı, Adalete Davet” için sahadayız. Memur-Sen olarak pazarlık sürecinde eylemlerle, basın açıklamalarıyla, iş bırakmalarla sahada olduk ve Kamu görevlileri heyetini destekledik. Bugünde aynı kararlılıkla ve öğütlü gücümüzle sahalardayız. Memur-Sen’in tekliflerinin tümü makul olmasına karşısn maalesef kamu işvereni makbul tekliflerle gelmediğinden süreç uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna gidilmiştir.”

MEMUR SEN’İN TEKLİFLERİ MİLLETİN TALEPLERİDİR

“Biz Memur-Sen olarak, süreç boyunca masanın ve müzakerenin önemine inanarak çözüm üretmeye odaklandık ve sürecin uzlaşmayla sonuçlanması için büyük bir özveri ile çalıştık. Süreç tıkandığında bile “Gelin Hakem Kuruluna 3 günlük başvuru sürecini 1 güne indirelim ve müzakerenin sürecini 2 gün daha uzatalım, masada sorunları çözelim” dedik ama teklifimiz kabul edilmedi. Dün dedik bugünde de diyoruz; Memur-Sen’in teklifleri milletin talepleridir.  Çünkü bu teklifler milletin maşeri vicdanında makes bulmuş adil ve hakkaniyetli tekliflerdir.” dedi.

KAZANIMLARIMIZ HAKEM KURULUNA GİDİLEREK YOK SAYILMIŞTIR

Memur-Sen Hatay İl Başkanı İsmail Bayraktar ayrıca emeğin hakkını takdir edecek karar beklediklerini ifade ederken, “Bu nedenle, Kamu İşvereninin, Merkez Bankasının gerek beklenti anketinde gerekse kendi tahmininde ifade ettiği rakamların altında kalan tekliflerle gelmesini kamu görevlilerinin emeğini değersizleştirmek olarak görüyor ve algılıyoruz. Maalesef, Hakem Kuruluna gitme süreci de Kamu işvereni tarafından hakkaniyetli yürütülememiştir. 20 günlük, adeta insanüstü çabalarla görüşülerek üzerinde uzlaşma sağlanan azımsanmayacak sayıda kazanımlarımız Hakem Kuruluna gidilerek yok sayılmıştır.”

20 MİLYONLUK KİTLEYİZ

“Biz bu ülkenin alın teriyiz. Biz devletinin hizmetlerinin kesintisiz sürmesinin, devlet aygıtının işlemesinin teminatıyız. Biz ailelerimizle birlikte 20 milyonluk bir kitleyiz. Tekliflerimizde haklıyız. Tavrımızda hakkaniyetliyiz. Unutulmamalıdır ki kamu görevlilerinin memnuniyeti milletin memnuniyetidir. Milyonlarca insanı ilgilendiren gelene ve 11 hizmet koluna ilişkin ve her biri bir sorunun çözümü, bir mağduriyetin giderilmesi anlamına gelen toplam 650 teklifimizin Hakem Kurulu tarafından dikkate alınmasını istiyoruz” diyerek Hakem Kurulunun Memur-Sen’in beklentilerine uygun hüküm ortaya koyacağına inandıklarını söyledi. HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.