MEVSİM MEYVELERİ KIŞA HAZIR!

MEVSİM MEYVELERİ KIŞA HAZIR!

Sezonun son incir meyveleri hamarat kadınlar tarafından toplanıyor ve kışın tüketmek üzere pestile dönüştürülüyor.

Öte yandan geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan ve her tür meyveden kurutularak yapılabilen pestil, tam bir şifa deposu olarak da karşımıza çıkıyor.

Topladıkları incirleri bir bir yıkadıklarını ifade eden Kadınlar, soymadan 3-4 parçaya bölüp pestil yapımına başladıklarını ifade ediyorlar.

REKLAM ALANI

İncir pestiline şeker kullanmadan hazırladıklarını belirten Kadınlar, “Tercihe göre ceviz de ekleyerek besin değerini ve lezzetini artırmak mümkün. Hem sağlıklı hem de hafif bir atıştırmalık olan incir pestili çocuklar için de yararlı. Yapımı elbette meşakkatli. Her işte olduğu gibi bunda da ciddi bir emek söz konusu. Yapımını anlatacak olursak işe İncirleri yıkayıp soymadan 3-4 parçaya bölün ve tencereye almakla başlıyoruz. Üzerine suyu ekleyip incirler iyice yumuşayana kadar arada karıştırarak pişiriyoruz. Yumuşayan incirleri blender’ıyla ezip püre haline getiriyoruz. Ardından nerede kurutacaksanız bizler evimizin damında temiz bir beze döküp, isteğe göre dövülmüş cevizi de incirlerin üzerine serpiştirip pestilinizi güneşe koyuyoruz. 3-4 gün boyunca bekletiyoruz. Evde yapacaksanız ise fırın tepsisine pişirme kağıdını serip hazırladığınız püreyi üzerine dökün aynı işlevi görür. Ardından kuruttuğunuz pestili rulo yapıp şeritler halinde kesiyoruz ve bir kavanozda buzdolabında saklıyoruz” dediler.

Son olarak incir pestilinin faydalarından da söz eden Kadınlar, “İncir pestili, besleyici ve lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketilir. İçeriğindeki doğal şekerler, lifler ve vitaminler sayesinde enerji verirken, sindirime de yardımcı olabilir. Yüksek Lif İçeriği: İncir pestili, yüksek lif içeriği sayesinde sindirime yardımcı olabilir. Lif, sindirim sistemi sağlığını destekler, sindirimi düzenler ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını hafifletebilir. Vitamin ve Mineral Kaynağı: İncirler, çeşitli vitaminler ve mineraller içerir. Özellikle potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, A vitamini ve K vitamini gibi besin öğeleri açısından zengindirler. Antioksidanlar: İncirlerde bulunan antioksidanlar vücuda zararlı serbest radikallerle mücadele edebilir. Bu sayede hücresel hasarı azaltarak yaşlanma sürecini yavaşlatabilir ve birçok kronik hastalığın riskini azaltabilirler. Enerji ve Besin Değeri: İncir pestili, doğal şeker içeriği sayesinde hızlı bir enerji kaynağıdır. Ayrıca içerdikleri besin öğeleriyle vücuda faydalı bir enerji desteği sağlar. Kan Şekeri Kontrolü: İncirler, sindirim sistemine yavaşça emilen doğal şekerler içerirler, bu da kan şekerinin ani yükselmesini engelleyebilir. Bu nedenle, incir pestili kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir” ifadelerine yer verdiler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.