Meşale Gazetesi

MİLLETİMİZİ DİNLİYORUZ

MİLLETİMİZİ DİNLİYORUZ

AK Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan’da görev yapan din görevlileriyle bir araya geldiler.

TBMM Dijital Mecralar komisyon Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Belediye başkanı Ayhan Yavuz, AK Parti ilçe başkanı Ömer Erdal Çelik ve yönetim kurulu ile bazı muhtarlar Kırıkhan ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Din görevlileri istişare ve değerlendirme toplantısına katılım sağladı.

Kırıkhan ilçe Müftüsü Ahmet Sevinç selamlama konuşmasında hafızlık , ihtiyaç odaklı 4-6 yaş kurslar hakkında bilgi verdi . Hafızlık eğitiminde Kırıkhan’da sistemin oturduğunu ve yıl içerisinde 100 tane hafızın yetiştiğini belirten Müftü Sevinç, geçen yıl 116 tane kız hafıza taç giyme töreni yapıldığına dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılacağı törenle de, yeni yılda 100 erkek hafıza tören düzenleneceğini belirten Müftü Sevinç, ilçede 4-6 yaşta 47 tane kurs, ihtiyaç odaklı Kuran Kurslarında ise 500’den fazla kadının Kur’an öğrendiğini söyledi. Müftü Ahmet Sevinç, Bir annenin yetiştiği vakit toplumunda yetişeceğine vurgu yaptı. Toplantıda, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz birer konuşma yaparak din görevlilerinin toplumun gelişmesindeki etkisine dikkat çektiler. Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ise yaptığı konuşmada camilerin bulundukları bölgeyi aydınlatan kandiller ve İslam’ın mührü, din görevlilerinin ise toplumun rehberleri olduğunu söyledi.

Milletvekili Yayman, yüce dinimiz İslam’ın iman edenler arasında sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışma bilincinin gelişmesi için evrensel prensipler getirdiğini, bu konuda çeşitli müesseselerin oluşturulmasını öngördüğünü, bunların başında da camilerin geldiğini söyledi. Camilerden alınan hikmet ve bilgilerle, hırs, kin, haset, gıybet, iftira gibi her türlü kötü duygu ve düşüncelerden arınmayı, haram ve günahlardan uzak kalmanın öğrenildiğini söyleyen Milletvekili Yayman, camilerin, bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde devamlılığı olan ve çevresini aydınlatan kandiller olduğuna işaret etti.

Ecdadın geçmişten günümüze camilerin yapılması ve korunmasına, din görevlilerinin toplumumuzda örnek bir konumda tutulmasına hassasiyet gösterdiğini ifade eden Milletvekili Yayman, “Camilerimize ömür veren, milletimizi ezanla günde 5 vakit camiye, mescide, namaza, kurtuluşa, Allah’ın huzuruna davet eden, mihrabı, minber ve kürsüyü mektep yapan, cami ve mescitleri herkese, her gönle açan, zamanı ve mekanı güzelliklerle bezeyen, ilahi kelamı aşk ve şevkle imanlı kulaklara ve kalplere, arz ve semaya ileten hoca efendileri tebrik ediyorum. Hayatta olanlarına sağlık ve afiyet, vefat edenlere ise yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.