MİLLETVEKİLİ ÇİRKİN, BAKAN YERLİKAYA’YA KAMU GÖREVLİLERİNİ SORDU

MİLLETVEKİLİ ÇİRKİN, BAKAN YERLİKAYA’YA KAMU GÖREVLİLERİNİ SORDU

İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya deprem bölgelerinde yapılan atama, tayin, görevlendirmeleri sordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’a gönderdiği önergede konunun muhatabının İçişleri Bakanlığı olduğunu cevabını alan Çirkin: “Öncelikle deprem bölgelerinde görev yapan memurların barınma sorununun çözümüne yönelik aldığınız tedbirler nelerdir?” dedi.

İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMA VAADİ

İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ın cevaplandırması yönelttiğim 7/1 sayılı soru önergeme verilen cevapta aşağıdaki sorularımın muhatabının Bakanlığınızın görev ve yetki alanına girdiği belirtilmiştir. Bu doğrultuda aşağıdaki sorularıma cevap verilmesini arz ederim: Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti Seçim Beyannamesinde, “İstanbul başta olmak üzere bölgesel geçim endekslerini dikkate alınarak kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapacağız” vaadi yer almıştır.

REKLAM ALANI

MAĞDUR OLDULAR

Beyanname kapsamında memurlara “büyükşehir tazminatı” ödenmesi, kira yardımı yapılması ve bazı meslek grupları için lojman imkân tanınması sözü verilmiştir. Bununla birlikte, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afete maruz kalan illerde görev yapan kamu görevlilerinin barınma sorunu yaşadığı, tayin ve atama nedeniyle bölgede görevlendirilen memurların kiralık konut sayısının azalması ve artan kiralar nedeniyle mağdur oldukları, çadır ve konteynerlerde yaşamak zorunda kaldıkları ortadadır.

Bu kapsamda;

1-6 Şubat 2023 depremi sonrası Hatay başta olmak üzere afete maruz kalan illerin tamamında illeri ayrı ayrı belirtilmek üzere; atama, tayin, görevlendirme gibi nedenlerle kaç kamu görevlisinin görev yerinde değişiklik meydana gelmiştir?

2-Öncelikle deprem bölgelerinde görev yapan memurların barınma sorununun çözümüne yönelik aldığınız tedbirler nelerdir?

3-Deprem bölgelerinde görev yapan memurlara deprem bölgesi tazminatı, afet tazminatı, kira yardımı vb. başlıklar altında ek ödeme yapılması düşünülmekte midir?

4-Deprem bölgesinde yaşayan kamu görevlileri için lojman yapımı düşünülmekte midir? Böyle bir programınız varsa lojman yapımına ne zaman başlanacaktır?” dedi. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.