Meşale Gazetesi

MİLLETVEKİLİ YAYMAN VE BAŞKAN YAVUZ, KIRIKHAN’DA İLK KAYISI HASADINI YAPTI

MİLLETVEKİLİ YAYMAN VE BAŞKAN YAVUZ, KIRIKHAN’DA İLK KAYISI HASADINI YAPTI

AK Parti Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Kırıkhan’da il Kayısı hasadını başlattı.

Kurtlusoğksu Mahallesinde başlanan Kayısı hasat programına ayrıca, İlçe Başkanımız Ömer Erdal Çelik, İl Tarım Müdürü Ergün Çolakoğlu, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik, İlçe Tarım Müdürü Ali Temizkan, Belediye Meclis üyeleri ve Ak parti teşkilatı katıldı.Kayısı hasadı ile ilgili açıklama yapan Başkan Yavuz; “ Sizlerin de gördüğü gibi artık çiftçilerimiz normal tarımdan çıkıp modern, dünyanın ihtiyacı olan ürünlere yönelmeye başladı.

Onlardan bir tanesi olan güzel Kayısı hasadımızı Kırıkhan’da başlatmış bulunuyoruz.Öncelikle emeği geçen çiftçilerimize hayırlı bol kazançlar diliyorum. Bu tür örneklerin Kırıkhan’da artmasını temenni ediyorum.Rekolte anlamında şuan 3700 dönüm civarı arazide bu tür ürünlerin ekildiğini görüyoruz. Yaklaşık rekolte 1 milyon tonun üzerinde. Dünya’nın çeşitli ülkelerine ihracat yapılmaktadır. Emeği geçenlerin yüreğine sağlık.” Dedi.

Başkan Yavuz’dan sonra açıklama yapan Milletvekili Hüseyin Yayman; “ Öncelikle hayırlı, bol, bereketli kazançlar diliyorum.Hatay’ımız Türkiye’nin Cennet yerlerinden bir tanesi. Hassa’mız da üzüm, Yayladağı’mız da çilek, Altınözü’müz de zeytin, Dörtyol’da turunçgiller bakımından Türkiye’nin önde gelen illerinden biriyiz.Burada üretilen Kayısılar Belerus Cumhuriyetine gidiyor, Rusya’ya gidiyor. Bu aslında Türk tarımının gücüdür.Bu son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın çiftçiye, tarıma verdiği desteğin bir sonucudur.Amik Ovası dünyanıon en bereketli ovalarından bir tanesidir. Bizim Ovamız da buğday en güzel buğdayımız olur. Pamuk en güzel pamuğumuz olur.

Buğday hasadımızı da inşallah Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli ile birlikte yapacağız. Kendilerini Hatay’ımıza davet ettik.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN YÜZÜ GÜLÜYOR. ALLAH (C.C.) BU GÜLEN YÜZÜ SOLDURMASIN”

Ovamızdan bereket fışkırıyor. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Her zaman çiftçimizin yanında yer aldı. Tarım Bakanımıza teşekkür ediyorum.

Ovamız da çok önemli su meseleleri çözüldü. Her zaman çiftçimizin yanındayız.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.