MİLLETVEKİLİ YEŞİLDAL: “HATAY SAHİPSİZ DEĞİL”

MİLLETVEKİLİ YEŞİLDAL: “HATAY SAHİPSİZ DEĞİL”

AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, depremde en büyük yıkıma ve kayıplara maruz kalan Hatay’ı bir an önce ayağa kaldırmak için çaba göstereceklerinin sözünü vererek, “İnsanlarımızın yeniden hayata tutunmalarını, umutlarını yeşertmelerini, geleceklerine güvenle bakmalarını sağlayacağız” dedi.
AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, yaptığı açıklamada, 6 Şubat’ta yaşanan depremin “asrın değil, bin asrın” felaketi olduğunu belirterek, “Böyle bir deprem dünyada ancak bin yılda bir olur, biz işte bunu yaşadık. Özellikle en çok yıkımın Hatay’da olması, yapılaşmamızın kötü olduğunu gözler önüne serdi. Acımız çok büyük, kayıplarımız çok, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaşadığımız depremden ders alacağımız gibi Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için de afeti fırsata dünüştüreceğiz. Tarih boyunca nice badireleri atlatmış, pek çok kez yıkılıp yeniden ayağa kalkmış Hatay’a teslim olmak yakışmaz. Hep birlikte mücadele edeceğiz, yıkılan her şeyi yeniden daha iyisiyle daha güzeliyle daha güvenlisiyle yeniden yapacağız. Önümüzde uzun bir süreç var ama Hatay sahipsiz değil” diye konuştu.
GÜNDEMİMİZDE SADECE DEPREM BÖLGESİ VAR
Yeşildal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde sadece ‘deprem bölgesinin’ olduğunu anlatarak, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için yoğun bir çalışma başlatıldığını belirtti.
Hatay’da 27 bin konutun, 7 bine yakın köy evinin ve 700’e yakın ahırın yapımına başlandığına dikkat çeken Milletvekili Yeşildal, şöyle devam etti:”34 bini köy evi olmak üzere toplam 251 bine yakın afet konutu inşa edeceğiz. Yeni konutları zemin kalitesine bakarak yapacağız. Şehirlerimizin tamamını konutu, iş yeri, sanayisi, tarımı, tarihi ve kültürel değerleriyle en küçük gerilemeye mahal vermeden yeniden ayağa kaldıracağız. Tüm konut alanlarını yeni bir şehir planı çerçevesinde, zemin kalitesine, fay hattına olan mesafesine bakarak, kültürel dokusuna uygun şekilde tasarlıyoruz. Hepsi sıfırdan zemin artı 4 şekilde inşaatlarımızı yapacağız. Harap olmuş yerleri sıfırdan inşaat etmek üzere vatandaşlarımızın gönül huzuru içerisinde buraya yerleşmelerini sağlayacağız.”
Gülderen, Karaksı bölgelerinde TOKİ’nin konut yapımına başladığını belirten Milletvekili Yeşildal, bununla da yetirnmeyerek kent merkezinde zemin etüdü yapılan bölgelerde de depreme dayanıklı konutların yapılabileceğine dikkat çekti.
TARİHİ DOKULARIMIZ AYNI ŞEKİLDE RESTORE EDİLECEK
Yeşildal, Hatay’da bulunan tarihi kültürel yapıları tekrar ayağa kaldıracaklarını dile getirerek, “Hatay’ı tüm renkleriyle yeniden ihya edeceğiz. Camilerimizi, hanlarımızı, hamamlarımızı, köprülerimizi, tüm tarihi ve kültürel değerlerimizi ihya edeceğiz. Anadolu’nun kadim şehri Hatay’ımızın yapılaşmasını dokusuna uygun modern bir şekilde inşa edeceğiz. Yıkılan medeniyet değerlerimizi aslına uygun şekilde tekrar yapacak, zarar görenleri de restore edeceğiz” diye görüşlerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.