MKÜ, Ombudsmanlık Toplulukları Kongresi’ne katıldı

100 ÜNİVERSİTE KATILIM GÖSTERDİ

MKÜ, Ombudsmanlık Toplulukları Kongresi’ne katıldı

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği “2. Türkiye Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları Kongresi”ne, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ombudsmanlık Topluluğu da katıldı.

100 ÜNİVERSİTE KATILIM GÖSTERDİ

Kamu Denetçiliği Kurumu ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği “2. Türkiye Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları Kongresi”nin açılış töreni gerçekleşti. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 100. Yıl Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, kamu denetçileri, 100 üniversitenin ombudsmanlık topluluğu ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ombudsmanlık Topluluğu Başkanı Samet Sezgin ve Topluluk Üyesi Ahmet Fevzi Çağlar katıldı.

“KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu törende yaptığı konuşmada, “Devlet geleneğimiz ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ ilkesinin üzerine bina edilmiştir. Kamu denetçiliği, işte bu şuurla hayat bulan bir kurum. Toplumsal hayatımızda önemli bir misyon üstlenen, kaynaştırıcı, bütünleştirici roller oynayan ülkenin en genç kurumlarından biri. Vatandaşlarımızın idari kurumlarla ilgili yaşadıkları anlaşmazlıkları bir dava konusu haline gelmeden önce yapıcı bir şekilde çözmek üzere önemli faaliyetler yürütüyor” ifadelerini kullandı. Hukukun hakkaniyeti tesis etmedeki rolüne dikkat çeken Kasapoğlu, “Hakkaniyetin tesisi, sadece vicdanlarda adaletin temini için değil, somut olarak hukukun egemenliği için de son derece hayati bir gereklilik. Çünkü son tahlilde hukukun adaletli bir şekilde işlemesi, toplum hayatının her aşamasında hakkaniyetin sağlanması ile mümkün. En az bunun kadar önemli olan insanlarımızın hem birbirleri hem de kurumlarla ilişkilerinde adaletin yaşandığını vicdanlarında hissetmeleridir. Bunun hissedilmesi için de yükü zaten ağır olan yargı kurumlarımıza destek olacak bir takım destek faaliyetlerinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Kamu Denetçiliği Kurumu işte böylesine önemli bir meselede köprü görevi görüyor” dedi. Bakan Kasapoğlu, vatandaşların, özellikle de gençlerin hak arama mekanizmalarını bilmesi noktasında Kamu Denetçiliği Kurumunun çok önemli olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.