MOBİL SOSYAL HİZMET ARACI ALTINÖZÜ’NDE

MOBİL SOSYAL HİZMET ARACI ALTINÖZÜ’NDE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Mobil Sosyal Hizmet Merkezi aracı Altınözü’ne geldi. 3 gün boyunca Altınözü’nde bulunacak olan mobil merkez, vatandaşların ihtiyaçlarını çözüme kavuşturacak.

Pazar caddesinde vatandaşlarla bir araya gelen ekipler, vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıttı.  Vatandaşlar ile görüşerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetleri hakkında bilgiler veren ekipler, sosyal hizmet ihtiyacının tespit edilmesi, gerekli tedbirlerin alınması, danışmanlık- rehberlik hizmetleri gibi psiko sosyal destek çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. 3 gün boyunca Altınözü’nde bulunacak olan mobil merkez, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne, ilçe merkezine gelip gitmekte sorun yaşayan vatandaşlar için de köyleri gezecek. Pazar caddesinde Sosyal Hizmet Merkezlerinin sunduğu hizmetlere ulaşım zorluğu çekilen vatandaşlara yönelik kurulan Mobil Sosyal Hizmet Merkezi aracını ziyaret eden Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, görevli personellerden bilgiler aldı.

PAZAR CADDESİNDE VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Altınözü Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Karaköse,” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Mobil Sosyal Hizmet Merkezi aracı 3 gün boyunca Altınözü’nde olacak. Mobil Sosyal Hizmet Araçları, afet ve acil durumların yaşanmadığı dönemlerde, Sosyal Hizmet Merkezlerinin sunduğu hizmetlere ulaşım zorluğu çekilen yerleşim yerleri, mevsimlik tarım işçileri ve sığınmacı-mültecilerin yaşadığı alanlar ile sosyal sorunların yoğun olduğu bölgeler öncelikli olmak üzere, Sosyal Hizmet Merkezlerince sunulan hizmetlere vatandaşların daha kolay ulaşması, sosyal sorunlar ile risklerin daha fazla yaşandığı yerleşim bölgelerinde özellikle koruyucu ve önleyici sosyal hizmet faaliyetlerin yürütülebilmesi amaçlanmıştır.

Bu bağlamda pazaryerinde vatandaşlarımıza broşür dağıttık. Sohbet ettik. Bilgilendirmelerde bulunduk. Mobil aracımız 2. gün Sanayi Sitesinde olacak. Ve son gün köyleri gezecek” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne gitmeden işlemlerini halleden vatandaşlar aldıkları hizmet karşılığında mutlu olduklarını söylediler. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.