MOZAİKLERDE AĞAÇLARIN BÜYÜLEYİCİ DÜNYASI

MOZAİKLERDE AĞAÇLARIN BÜYÜLEYİCİ DÜNYASI

Mozaik kültürünü yaptığı 3 boyutlu çalışmalar ile farklı bir boyuta taşıyan Hatay’lı mozaik sanatçısı Menel Hüzmeli,Son dönemde yaptığı ağaç çalışmaları ile mozaiklere derin bir anlam katmaya devam ediyor. Menel Hüzmeli, mozaik sanatının bu büyülü dünyasında ağaç sevgisini ve doğanın ruhunu eserlerine taşıyan bir sanatçı.Hüzmeli’nin yaptığı çalışmalarda Doğanın ihtişamını ve ağaçların huzur verici varlığını, renkli taşlar ve seramik parçaları kullanarak eserlerinde hayat bulur. Hüzmeli’nin mozaiklerinde, doğanın kalbinde bir yolculuğa çıkarken, ağaçların ve doğanın zarif güzelliğini keşfetmenin keyfini yaşıyorsunuz.

6 Şubat depremi sonrasında çok sevdiği şehrini terk etmek zorunda kalan sanatçı çalışmalarına İzmir’de devam ediyor.Antakya’da büyük bir özveri ile yaptığı zeytin ağacı mozaiği ile büyük beğeni toplayan sanatçı şimdi de birbirinden başarılı ağaç mozaik eserleri ile sadece ülkemizde değil Avrupa,Orta Doğu ve Uzak Doğu’da gündem oldu.

Ağaç mozaik eserlerinin gördüğü ilginin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek sözlerine başlayan mozaik sanatçısı Menel Hüzmeli açıklamasında:” Mozaik serüvenime tam gaz devam ediyorum.Depremden sonra sanatın adına birçok yerden teklif aldım. Antakya’da yaptığım 3 boyutlu zeytin ağacı basında yer alınca farkında olmadan birçok insanın dikkatini çekmişim İzmir’e geldiğimde birkaç belediyeden iş teklifi aldım.Bu arada çalıştığım yer özel bir şirket uluslararası çalışan ve dünyada turizmde onuncu sırada yerini alan HIS travel uluslar arası turizm seyehat acentası İzmir Efes Selçuk’ta kendi misafirleri için yemek yiyebilecekleri müzik dinleyebilecekleri sanatla iç içe olan bir merkez oluşturdu. Burada benimle beraber başka sanatçı arkadaşlar da var. Ben merkezin mozaik sanatçısı olarak orada yer alıyorum. Dünyanın dört bir yanından ve özellikle uzak doğudan gelen misafirlerimize Antakya’nın doğal taş mozaiğini nasıl yapıldığını doğal taşı ve doğal taşın nasıl yontulup eserler haline getirildiğini canlı performanslar ve workshoplar yaparak tanıtıyorum. Antakya’nın sembolü olan ve anıt eser olarak anılan zeytin ağacım inanılmaz iyi ki topluyor. Zeytin ağacı çalışmam 6 Şubat depreminde göçük altında kalmıştı ve oradan çıkarmamız aylar sürmüştü. Hikayesini anlatınca insanlar çok etkileniyorlar ve duygulanıyorlar.Bir yandan eserlerimi anlatırken bir yandan da asrın felaketini unutturmamak adına farkındalık yapıyorum.İzmir Selçuk’ta dünyanın dört bir yanından gelen misafirlere Antakya’yı, Antakya’nın mozaiklerini ve Antakya’nın tarihini anlatıyorum.Aynı zamanda Antakya’da yaşadığımız depremden başlayıp, yaşadığımız kardeşçe ortamı din ve mezhep ayrımı olmadığını, Romalıları, Herod caddesi’ni, Habibi Neccar camisini, Kiliseyi, Affan mahallesini tane tane sıkılmadan bıkmadan usanmadan gelen herkese canı gönülden anlatıyorum.

REKLAM ALANI

Zeytin ağacı mozaiğimin kardeşleri dediğim diğer ağaç çalışmalarım Suudi Arabistan Riyad’da sergide yer aldılar. Buradan Amerika, Avustralya, İtalya ve İsviçre gibi ülkelere 3D eserlerim satıldı.Yurtdışından yoğun talepler gelmeye devam ediyor.Bende büyük bir özenle çalışmalarımı tamamlama adına var gücümle çalışıyorum.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.