NACİ GÖRÜR’DEN DİKKAT ÇEKEN UYARI!

NACİ GÖRÜR’DEN DİKKAT ÇEKEN UYARI!

Depremin büyük yıkıma neden olduğu Hatay, Adıyaman ve çevre illerinde yapılaşma çalışmaları hızla devam ederken, ünlü jeolog Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir uyarı geldi.

Görür, sosyal medya üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a hitaben yaptığı açıklamada, bölgede özel yapı teknikleri ve planlama yapılmadığı sürece gelecekte büyük risklerle karşı karşıya kalınacağını belirtti.

BU BÖLGE MİLYONLARCA YILDIR DEPREM ÜRETMEKTEDİR

REKLAM ALANI

Prof. Dr. Naci Görür, açıklamasında bölgenin aktif bir levha sınırı üzerinde bulunduğuna dikkat çekerek, “Maraş bölgesi, Hatay’dan Adıyaman’a kadar hiçbir yer yerleşime uygun değil. Bu bölge bir levha sınırıdır ve bu sınırlar milyonlarca yıldır deprem üretmeye devam etmektedir” dedi. 6 Şubat depremlerinde Ölüdeniz Fayı ve Doğu Anadolu Fayı’nın kırıldığını hatırlatan Görür, bölgede deprem riski taşıyan diğer fayların da bulunduğunu belirterek, bu durumun yerleşim alanları için ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurguladı.

KLASİK BİNA YAPIMI BU BÖLGEDE TEHLİKELİ

Hatay, Adıyaman ve çevresinde yapılacak yapılaşma çalışmalarına dikkat çeken Görür, klasik bina yapımının bu bölgede tehlikeli olacağını söyledi. “Bu dar zonda hangi fay kırılırsa hasar verir. Bu nedenle burada özel planlama, özel mimari ve özel inşaat teknolojisi gereklidir” diyen Görür, standart yapılaşmanın bölgeyi yeni felaketlerle karşı karşıya bırakacağını belirtti. Görür, yapılacak binaların deprem etkilerini azaltacak özel teknoloji ve malzemelerle inşa edilmesi gerektiğini de ekledi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.