NOSTALJİK LEZZET HRİSTİLLOS TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

NOSTALJİK LEZZET HRİSTİLLOS TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

Zeytin sezonu başladımı kendini gösteren bir lezzet Hristillos. Sarı ve Kırmızının buluştuğu bu  enfes  lezzet tarihi uzun çarşıda dolaşırken bir anda önünüze çıktığında ister istemez çocukluğumuzun lezzeti ne zamandır görmemiştim diyerek tadına bakıyor ve bir anda yıllar öncesine doğru bir geziye çıkabiliyorsunuz.Kimilerinin çocukluğumun lezzeti dediği kimilerinin ise vazgeçemediği bu lezzet Semerciler Çarşısında tezgahlarda yerini aldı.

Semerciler çarşısının en tatlı işletmesi olan Has Yayaladağı Lokumu  müşterilerine sunduğu lokum çeşitlerinin yanında Hıristilloz konusunda da iddialı bir işletme olunca bizde objektiflerimizi buraya çevirdik.

Hıristilloz’un tam da zamanı diyerek sözlerine başlayan işletmeci ve aynı zamanda Lokum Ustası Mehmet Kaya bir yandan tezgahta bulunan büyükçe bir kalıp Hıristilloz’u özel bıçağı ile keserken bir yandan da bu muhteşem lezzeti anlatıyordu bizlere.. Mehmet Kaya:” Tarihi oldukça eskilere dayanan bu lezzet Antakya’ya özgü bir tatlı olarak bilinmektedir. İçerisinde bulunan malzemeler İrmik,Şeker,Tereyağı ve Gıda boyasıdır.2014 yılından itibaren faaliyette olan işyerimizde Alanında deneyimli ekip arkadaşlarım ile birlikte her gün bu lezzeti yapmaktayız. Hijyenik ortamda doğru kıvam ve renklerin birbirine karıştırmadan yaptığımız Hıristilloz’da günlük kapasitemiz 200 Kilogramdır.İşyerimizde satış yaptığımız gibi talepler doğrultusunda İstanbul ve Kayseri gibi şehirlerimize de göndermekteyiz.

REKLAM ALANI

Hıristillos zeytin mevsimi tatlısı olarak da bilinmektedir.Dayanıklı bir tatlı olduğundan zeytin toplamaya gidenlerin yanlarında götürdükleri ve gün boyu rahatlıkla tüketebildikleri bu tatlı aynı zamanda uygun fiyatı ile de dikkat çekmektedir.Hıristilloz’un gördüğü yoğun ilgiden memnuniyet duymaktayız. Hıristilloz lezzetini özleyen ve tatmak isteyen herkesi iş yerimize bekliyoruz.”dedi.

Hristillos çocukluğumuzun lezzeti diyerek sözlerine başlayan Antakya Semerciler Çarşısı Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deviren; Bu eşsiz lezzeti hala beğenerek tükettiklerinin altını çizerek konuklarına da ikram ettikleri sarı kırmızı bu lezzeti en leziz hali kendilerine sunan Has Yayaladağı Lokumu  işletmesine teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.