ÖĞRETMEN ÖLECEĞİM

Geleceğin mimarı ÖĞRETMENLERİMİZİN Öğretmenler Gününü kutlayarak yazıma başlamak istedim.

ÖĞRETMEN ÖLECEĞİM

Geleceğin mimarı ÖĞRETMENLERİMİZİN Öğretmenler Gününü kutlayarak yazıma başlamak istedim. İçinde bulunduğumuz bu hafta sevgili öğretmenlerimizi andığımız öğretmenler gününü kutladığımız, çocuklarımızı en az bizim kadar sahiplenen ve seven yol gösteren öğretmenlerimizi anacağımız 24 Kasım’a yaklaştık.
Atatürk’ün Millet Mekteplerinde bizzat tahta başında ders vermesinden sonra kendisine 11 Kasım 1928 yılında Başöğretmen ünvanı verilmesine karar verilmiş ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’te Başöğretmenlik sıfatını 24 Kasım 1928 tarihinde kabul etmiştir. İşte bu sebepten dolayıdır ki 1981 yılından beri 24 Kasım günü diğer dünya ülkelerinden farklı olarak Öğretmenler Günü olarak ülkemizde kutlanmaktadır. Baş öğretmenimizin ilke ve inkılapları ışığında geleceğe miras bıraktığı bu ülkenin çocuklarını bilim, sanat, felsefe ve geçmişini bilen geleceğin mimarları olarak yetiştirmeyi hedeflemişlerdir.
Türk öğretmeninin toplumdaki önemini ve değerini belirtmek Cumhuriyet öğretmenlerini ve değerlerini yaşatmak amacıyla bu peygamberlik mesleği her yıl coşkun bir sevgiyle ve saygıyla anılır. Türk toplumunun bilinçaltında yatan öğretmenliğe duyulan saygı ve sevgiye karşılık canla başla çalışan öğretmenlerimize minnet borçluyuz.
Öğretmenlerimiz değişen sistemlere ve gelişen çağa uyum göstermek ve çocuklarımızı milli bilinç, birlik ve beraberlik , vatana hizmet, bayrağa saygı, toprağın kutsallığı ve hizmet aşkını aşılamak; milli ruhu ve inançlarını özümsetmek gibi manevi duygularını işlemekle yükümlü hissederler. Türk Milletinin geçmiş tarihi, kültür ve değerlerini geleceğe en iyi biçimde aktarmak için büyük ölçüde çaba sarf ederler. Öğrencilerinin gözünde parlayan ışık onların meşaleleri olmuş yapılan işin ağırlığının ve zorluğunun yükünü küçük kucaklarda bir tebessümde unutmuşlardır. Vatan evlatlarının çıplak gelen ayaklarında kundura, sırtlarında parke belkide gecelerce yatılı okullarda yorganları gözyaşlarını silip sırdaşları olmuşlardır. Kimi zaman unutulmuş dağ köylerinde öğrencileri ile tezek yakan, müzik yapan, resim yapan satranç oynayan ve hatta başka dillerde türkülere eşlik edip kültürlere köprü olan öğretmenlerimiz. Bir hırka bir lokma sınır karakoluna eş okullarda sarı badanalı 4 derslikli birleştirilmiş sınıf içerisinde yaşamış, memlekete hizmet ederken ŞEHİT olan, ailesinden ayrı kalıp tayin olamayan öğretmenlerimiz ELLERİNİZDEN ÖPERİZ. YA merkezde çalışan öğretmenlerim yarım gün düşünülüp ev ev gezen veli ziyaretleri yapıp rehberlik eden, 45-50 kişilik sınıflarda göç alan bölgelerde yasal çerçevenin dışına taşan kaynaştırma öğrencileri ile seviyeye uygun özel eğitim çalışan; üstün yetenekli öğrenciler ile projeler, yarışmalar , etkinlikler, korolar çıkaran; mağdur durumdaki evlatlarda dayak şiddet ve istismar altındaki çocukları tespit edip gerekse aileye siper olan, yönlendirme yapan öğretmenlerimiz ; entegrasyonla Suriyeli çocuklarımızın farklı kültür anlayışlarıyla ve eğitim sistemimize gösterdikleri mukavemetlere sabır gösterip eş zamanlı 40 kaynaştırma ve üstün yetenekli paydaşında öğretim yapmaya çalışan eş uyum yakalamak için yoğun çaba gösterip çocuklarının psikolojisi üzerinden özel ilgi bekleyen ailelere el uzatan öğretmenim sizin de ELLERİNİZDEN ÖPERİZ.
Daha söylenecek çok söz yazılacak çok yaşanmışlıklar olmasına karşın eritir öğretmeni “Canım Öğretmenim “ diyen bir kucaklama, ufak dudakların ellerimize sarılması, beni hatırladınız mı diyen bir konuşma ;hakkınızı helal edin diyen bir söz daha nasıl yazılır bilemedim boğazım düğümlendi doktor olan evladımda, polis olan da belki de bir bekçi belki de aynı okulda görev aldığım öğretmen kızımda ışıl ışıl bir gelecekte döktüğüm alın terimi yaşadım her seste; birer nefer yetiştiriyoruz geleceğe ne mutlu ve kutlu bir hediye YARADANDAN biz ÖĞRETMENLERE….
Mesleğine yeni atanan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliğinin bilincini uyandırmak ve bu kutsal mesleğe sahip çıkmak bizim en öncelikli hedefimiz olmalıdır. Eğitim ve öğretim verenler geleceği şekillendirmekteler. Beklediğiniz gelecek kucak dolusu sevgi ve hayır duası bekleyen öğretmenlerin azminde yükselecek. Sahgip çıkalım geleceğimize yön verecek öğretmenlerimize…
ÇÜNKÜ “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseriniz olacaktır” sözü ile ülkenin geleceğini gençlere emanet ederken anahtarını da öğretmenlere vermiştir GAZİ Mustafa Kemal Atatürk. Kutsal bir meslek olan öğretmenlerimize şükranlarımızı ne kadar sunsak azdır.
GELİN DÖNELİM ÖZÜMÜZE ; GÜVENELİM ÖĞRETMENLERİMİZE…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.