ÖĞRETMENLER ODASI AYRIM İÇİNDE KALIYOR!

ÖĞRETMENLER ODASI AYRIM İÇİNDE KALIYOR!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM’nin geçtiğimiz günkü oturumunda kürsüden yaptığı konuşmada öğretmenlerin sorunlarına bir kez daha dikkat çekti.

Milletvekili Serkan Topal konuşmasının başında, ebedî Başöğretmenimiz başta olmak üzere, şehit edilen tüm öğretmenlere, ebediyete intikal eden bütün öğretmenlere bir kez daha Allah’tan rahmet dileklerini iletti, minnetle yâd edip saygıyla andığını bildirdi.

İNTİHARA KALKIŞANLAR VAR

İntihara kalkışan atanamayan öğretmenlerin varlığından söz eden Milletvekili Serkan Topal, konuşmasında şunlara yer verdi: “Ya, bakın, ne güzel bir araştırma önergesi; gelin, hepimiz birlikte, el ele öğretmen arkadaşlarımızın bu sorunlarını çözelim. Eğer siz muhalefet getirdi diye ‘ret’ vereceksiniz, siz getirin, biz destekleyelim. Siz getirin, biz destekleyelim. Hakikaten, ben, bugün, o öğretmenleri düşündüğümde, her ikisinin de o gün gözleri dolmuştu arkadaşlar. Çocuklar yırtınıyor; ‘100 bin atama, 100 bin atama!’ diye Twitter’da etkinlik yapıyor ama tık yok. Madem bugün Öğretmenler Günü, gelin, hepimiz bu öğretmen arkadaşlarımızın sorunlarını beraber çözelim.”

PAZARDA PARASIZ BİR EMEKLİ ÖĞRETMEN 

Konuşmasında öğretmenlerle ilgili bir anısını da anlatan Milletvekili Serkan Topal, şunları dile getirdi: “Pazara geçiyorum, esnafı gezmek istiyorum. Yaklaşık 30-35 yaşlarında bir genç satış yapıyor; 70-75 yaşlarında bir amca da 3-4 tane elma ve birkaç şey aldı, ödemeye kalkıştı ama maalesef, cebinde para bulamadı. Amca, ben ödeyebilir miyim dedim; ‘Yok, evladım’ dedi. Satışı yapan arkadaş da dedi ki: ‘Sayın Vekilim, ben de öğretmenim, kendisi de emekli öğretmen.’

ONLAR İÇİN BİR ŞEY YAPAMADIK

Bütün öğretmenlerimizin ellerinden öpüyoruz, ayrı bir konu ama bakın, arkadaşlar, bence ben de dâhil olmak üzere hiçbir milletvekili arkadaşımız, hiçbirimiz bugün hiçbir öğretmen arkadaşımızı arayıp da ‘Ellerinizden öpüyoruz’ demeyelim çünkü onlar için biz bir şey yapamadık yapamıyoruz. Biz bir şey yapamadık. Ben o öğretmeni, o 72 yaşındaki öğretmeni bu duruma düşürenden açıkçası utanıyorum. O ikinci iş yapmak zorunda kalan, öğretmen arkadaşım, hiç merak etme üzülme, sizin sorununuzu biz çözeceğiz arkadaşlar. Bakın, açlık sınırının altında bir emekli maaşı olur mu? Bir öğretmen ikinci işi yapmak zorunda bırakılır mı arkadaşlar? Biz ne yapıyoruz burada milletvekilleri olarak? O, 70-75 yaşındaki emekli öğretmenin de 2 tane milletvekili öğrencisi vardı arkadaşlar.  Bizler öğretmenlerimiz için bir şey yapamadık, hepimize yazıklar olsun arkadaşlar. Bu öğretmen arkadaşlarımızın bu sorunlarını beraber çözelim arkadaşlar.” Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.