Meşale Gazetesi

ÖMER ŞAYDAK, FENERBAHÇE’YE TRANSFER OLDU, 4 TÜRKİYE REKORU KIRDI

ÖMER ŞAYDAK, FENERBAHÇE’YE TRANSFER OLDU, 4 TÜRKİYE REKORU KIRDI

Hatay yüzme tarihinde bir ilk yaşandı. Dört yaşında başladığı yüzme sporunda, başarı merdivenlerini tek tek çıkan “Torpido” lakaplı Ömer Şaydak, 9 yaşında başladığı resmi müsabakalarda 50’nin üzerinde madalya kazandı. Kısıtlı imkanlara rağmen çalışmalarını sürdüren ve Hatay’da kırılmayan rekorları kıran Şaydak, Fenerbahçe’nin radarına takıldı. İstanbul’a özel davet ile giden Şaydak, Fenerbahçe’ye transfer oldu. Kulübün resmi yüzme sporcusu olan Ömer, katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası’nda 4 Türkiye rekoru kırdı. İstanbul’da düzenlenen müsabakalarda, 13 yaş 4x50m karışık bayrak, 4x100m karışık bayrak, 4x50m serbest bayrak ve 4x100m serbest bayrak yarışlarında, diğer kulüplerin kırdığı rekoru altta bırakarak, 4 birincilik ile 4 altın madalya kazanan Ömer, yeni Türkiye rekorlarına imza attı. Daha önce, Antakya Yüzme ve Sualtı Sporları Kulübü(AYK) adı altına nice başarılara imza atan Ömer,  bundan sonra Fenerbahçe forması ile müsabakalarda, kulübünü ve Hatay’ı temsil edecek.

ÖMER ŞAYDAK: “HATAY’I EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM”

Yıllardır antrenörü ve amcası Murat ile beraber, çalıştıklarını ve bu kadar emeğin karşılığını almaya başladıklarını söyleyen Ömer Şaydak, “Bu rekorlar benim için sürpriz değildi. İlk önce Allah’ın izniyle ve yaptığımız yoğun çalışmanın neticesi bu. Nice rekorlar kırıp, altın madalya alabileceğime inanıyorum. Fenerbahçe’ye transferimle beraber Hatay’ı artık İstanbul’da temsil edeceğim. Kimsenin şüphesi olmasın ki, Hatay’ı ve gün gelecek ülkemi en güzel şekilde temsil edeceğim. Buna inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

DYM DÖNMEZ YAPI MARKET’TEN ÖMER’E ANLAMLI DESTEK

Müsabakalarda Türkiye rekorları kırarak hem kendi adını hem de Hatay adını geniş kitlelere duyuran ve Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe transferi ile gurur kaynağı olan Ömer Şaydak’a maddi ve manevi anlamda destek veren DYM Dönmez Yapı Market sahibi Abdulkadir Dönmez, örnek teşkil edecek bir desteğe imza attı. Böyle bir başarıya kayıtsız kalmadıklarını söyleyen Etili Seramik Hatay Bölge Bayii ve DYM Dönmez Yapı Market sahibi iş adamı Abdulkadir Dönmez, şunları söyledi: “Hem bir Hataylı hem bir Yayladağlı olarak, Ömer’le gurur duyduk. Tabiki gençlerin yanında durmamız ve onları desteklememiz lazım. Ömer’in başarı ile gururlandık, inşallah nice başarılara imza atacaktır. Allah’ın izniyle ona inancımız tamdır. Rabbim yolunu açık etsin.”

“BİZ BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Ömer’in 4 Türkiye rekoru ile Hatay tarihinde bir ilk imza attığını söyleyen Antrenör Murat Şaydak, “Yeğenim Ömer ile beraber zor şartlara ve olumsuz yönde gelişen olaylara rağmen, çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Hatay’da, tesis eksikliği yaşadık, var olan tesislerden de yararlanamadık. Özel ve resmi ölçü olmayan havuzlarda çalıştık. Her şeye rağmen pes etmedik, inandık. Allah’a hamdolsun ki, gayretimizin karşılığını almaya başladık. Fenerbahçe Spor Kulübü, Ömer’in başarılarına kayıtsız kalmadı ve Ömer’in geleceği adına transfer teklifinde bulundu. Biz de, verilen değerden, ilgi ve alakasından memnun olduğumuz Ömer’i, Fenerbahçe’ye transfer ettik. Rabbim mahcup etmesin. Ben, Ömer’in nice başarılara imza atacağına inancım tamdır.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.