ORMAN YANGINI NEDENİYLE ANTAKYA BELEDİYESİ SEFERBER OLDU

ORMAN YANGINI NEDENİYLE ANTAKYA BELEDİYESİ SEFERBER OLDU

Dörtyol ilçesine bağlı Kuzuculu mevkisindeki ormanlık alanda dün saat 14.00 sıralarında bilinmeyen nedenle çıkan ve rüzgârın etkisi ile artan orman yangınının söndürülmesi için Antakya Belediyesi ekipleri seferber oldu.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli 2 helikopter, 50 araç, 5 dozer ve 300 işçi, yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı. Yangına müdahale eden ekiplere destek verilmesi konusunda talimat veren Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya Belediyesi’nin iş makineleri, su tankerleri ve ekipleri ile söndürme çalışmalarına destek verildiğini açıkladı.        

Antakya Belediyesi bünyesindeki iş makinaları ve su tankerleri olay yerine sevk edildi. Helikopterlerin ve uçakların da havadan müdahale ettiği yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için bütün ekipler yoğun çaba sarf etti. Dün gece saatlerinde kontrol altına alınan ve 15 hektar alanın zarar görmesine neden olan yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Dörtyol ilçesinde meydana gelen yangınları incelemek için bölgeye giden Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz: “Dörtyol ilçemizde başlayan orman yangını, ne yazık ki rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı. Ekiplerimiz yangına müdahale noktasında kriz yönetim merkezi koordinasyonunda hareket ederek, itfaiye araçlarına su taşıma, söndürme ve soğutma çalışmalarına destek verdi. Çok sayıda ekip bölgede canla, başla mücadele etti. Hiçbir canlının zarar görmeden yangının tamamen söndürülmesi dileği ile hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yangının söndürülmesi için gayret eden tüm ekiplere şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hepsinin yardımcısı olsun, bir an önce son bulsun inşallah.” dedi.haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.