Meşale Gazetesi

OSB’DEKİ SİT ŞERHİ KALDIRILDI

OSB’DEKİ SİT ŞERHİ KALDIRILDI

Kırıkhan Mobilya İhtisas Sanayi Sitesi yapımı için tahsisi yapılacak olan mülkiyeti hazineye ait arazinin üzerindeki kültür Bakanlığınca konan sit alanı şerhi kaldırıldı.

Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü uzmanlarının hazırladığı rapor ve incelenen işlem dosyası sonucu Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu,  Kırıkhan Ilıkpınar Mahallesi’nde belirlenen alanda etkileşim geçiş sahasının kaldırılmasına ilişkin Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sit Tespit ve Tescili Hakkında Yönetmeliğin ‘Tespit ve tescil işlemlerinde değerlendirme kıstasları’ başlıklı maddesinde belirtildiği üzere etkileşim geçiş sahaları tanımları itibariyle kentsel sit niteliğindeki alanlara yönelik belirlendiğinden ve söz konusu alanda Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu uzmanları tarafından yerinde alan içerisinde yapılan yüzey incelemesinde 2863 sayılı kanun kapsamında değerlendirilebilecek herhangi bir taşınır ya da taşınmaz kültür varlığına rastlanmadığından, etkileşim geçiş sahasının kaldırılmasının uygun olduğuna karar verdi.

BÖLÜKBAŞ: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Kırıkhan TSO Başkanı Numan Bölükbaş, kararın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Ak parti İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hüsnü Işıkgör ve Müze Müdürümüz Mahmut Aydın’ın gayretleri ile sit alanı şerhi kaldırılmış olup, Kırıkhan Mobilya İhtisas Sanayi Sitesi imar işleri hızla devam eden arazilerin Allah’ın izni ile 2022 yılı ortalarında parselizasyon işleri de bitmiş olacaktır. Tüm esnafımıza hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.