OTOYOL ÖDEMELERİ E-DEVLET’TEN YAPILABİLECEK

OTOYOL ÖDEMELERİ E-DEVLET’TEN YAPILABİLECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, e-Devlet sistemine getirilen yeni bir özelliği duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan geliştirme ile araç sahipleri, tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerini artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.Yazılı bir açıklama yapan Uraloğlu, TÜRKSAT tarafından geliştirilen e-Devlet sisteminin dijitalleşme ve teknolojinin kamu hizmetlerine entegrasyonundaki önemini vurguladı. Yeni düzenleme, Karayolları Genel Müdürlüğü ve özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolları kapsayacak.

 Bakan Uraloğlu, vatandaşların tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerini güvenli bir şekilde e-Devlet üzerinden yapabileceklerini belirtti. Ayrıca, araç sahipleri artık otoyol kullanımlarını takip edebilecek, yasal takibe konu olmamış geçiş borçlarını ve cezaya düşmemiş ödemelerini tek tıkla yapabilecekler.Yeni özellik, ihlalli geçiş bildirimi ve borç sorgulama işlemlerini de daha kolay ve kullanıcı dostu bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlayacak. Uraloğlu, bu gelişmelerin geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesine yardımcı olacağını ve sadece araç plakası üzerine kayıtlı kişilerin bu işlemleri yapabileceğini ifade etti. Amacın, dijital hizmetlere erişimi artırmak ve vatandaşların hayatını daha pratik ve güvenli hale getirmek olduğu vurgulandı.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.