Meşale Gazetesi

PARLAKYILDIZ,’’İŞÇİLER ÜZERİNE UYGULANAN BASKI KABUL EDİLEMEZ!’’

PARLAKYILDIZ,’’İŞÇİLER ÜZERİNE UYGULANAN BASKI KABUL EDİLEMEZ!’’

CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatsu birimi bünyesinde Disk Genel-İş Sendikasına üye olan işçilere, sendika tercihini değiştirme yönünde yapılan baskılardan dolayı yazılı bir açıklama yayınladı.

Emekçinin demokratik hakkı olan sendikal örgütlenme hakkının tahakküm altına alınmaya çalışılması hiçbir koşulda kabul edilemez olduğunu vurgulayan CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatsu birimi bünyesinde Disk Genel-İş Sendikasına üye olan işçilere, sendika tercihini değiştirme yönünde baskılar yapıldığı bilgisi, DİSK/Genel-İş sendikası Hatay Şubesi ve Genel Merkez yöneticileri tarafından ilçe örgütümüze gerçekleştirdikleri ziyarette tarafımıza aktarılmıştır.

Gerekli girişimlerde bulunup konunun muhattaplarına gerekli uyarıları yapmamıza rağmen çalışanlara yapılan baskı artarak devam etmektedir.

Bu akıl almaz hırslı ve zarar verici tutum yaşatmaya çalıştığımız birlik, beraberlik, hoşgörü, saygı ve sevgi ortamını provake etmekten başka hiçbir işe yaramamaktadır. Emekçinin demokratik hakkı olan sendikal örgütlenme hakkının tahakküm altına alınmaya çalışılması hiçbir koşulda kabul edilemez.

Disk/Genel-iş sendikası üyelerine ve yöneticilerine yapılan bu haksız davranışı kınıyor ve ilgilileri bu konuda hassasiyete davet ediyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.”ifadelerini kullandı.Haber  Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.