PROF. DR. SEDAT CERECİ’NİN TARSUS BELGESELİ GÖSTERİMDE

PROF. DR. SEDAT CERECİ’NİN TARSUS BELGESELİ GÖSTERİMDE

Akademik çalışmalarının yanı sıra 1992 yılından bu yana çektiği belgesellerle de tanınan Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, Tarsus’un tarihini ve kültürünü konu edinen “Yedi Katlı Şehir” adlı belgeseli 24 Eylül Salı günü TADEKA’da gösterilecek.

İletişim alanında 42 yıldır araştırmalar yapan, 37 kitabın yanı sıra 30dan fazla da belgesel filme imza atan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci’nin 2 yıldır üzerinde çalıştığı Tarsus belgeselinin, TADEKA (Tarsus’a Değer Katanlar) oluşumunun salonunda gösterileceği öğrenildi.  “Kent kimliği ve kültürünün geliştirilmesi, kent belleğinin oluşturulması, kent genelinde yapılan etkinliklerde eşgüdümün sağlanması, kente değer katmış veya katacak kişi, kurum ve üretimlerin desteklenmesi, onurlandırılması, teşvik edilmesi amacıyla kurulan TADEKA’da yapılacak gösterime, TADEKA üyelerinin yanı sıra film ekibi ve Tarsus’un ileri gelenlerinin katılacağı bildirildi.

Yapımında Prof. Dr. Osman Biçer, Prof. Dr. Durmuş Öztürk, Öğr. Gör. Neriman Beslem, Uğur Pİşmanlık, Osman Homurlu, Kamile Yedican, Salih Yedican, Hülagül Arıcı Pekavcılar, Serpil Demir, Mehmet Eroğlu, Hatice Eroğlu, Lütfü Hasoğlu, Halil Atılgan gibi isimlerin yer aldığı belgeselin kurgusunun Samet Atıcı tarafından yapıldığı belirtildi.

REKLAM ALANI

Prof. Cereci’nin Antakya, Mersin, Çamlıyayla konulu şehir belgesellerinin devamı olan Tarsus belgeselinde, Tarsus’un yaklaşık 8 bin yıllık tarihi, St. Pavlus, Danyal Peygamber, Bilal Habeşi gibi kutsal kişilikler, Tarsus’un yemek ve müzik kültürünün dile getirildiği bildirildi. Belgeselin, Sedat Simavi Ödülleri Belgesel kategorisinde de değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

Prof. Cereci’nin 32 yıllık belgesel kariyerinde daha çok tarih ve kültür konulu çalışmaların yer aldığı, Cereci’nin özellikle etnik kültürlerle ilgili belgeseller çektiği, Türkçenin yanı sıra Kürtçe, Arapça, Süryanice çalışmalar yaptığı belirtildi. 80den fazla ülkede bilimsel ve sanatsal etkinliklere katılan Prof. Cereci’nin, Türkçenin yanı sıra İngilizce, Almanca, Kürtçe ve Arapça konuştuğu bildirildi.

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, Hatay kültürüyle ilgili 4 belgesel çektiği ve yeni projesinin Hatay Çocuk Oyunları olduğu öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.