PROTEST FOLK MÜZİK MÜZİSYENİ SANATÇI MURAT KAYA’DAN BU KEZ SENFONİK BİR ALBÜM

PROTEST FOLK MÜZİK MÜZİSYENİ SANATÇI  MURAT KAYA’DAN BU KEZ SENFONİK BİR ALBÜM

          SARIKAMIŞ I Senfonik I – Murat KAYA

Dramatik bass bariton ses rengiyle dinleyicileri tarafından Türkiye de Protest Folk Müzik türünün beğenilen, sevilen yorumcularından biri olarak tanınan besteci müzisyen ve müzik öğretmeni Murat KAYA; Kendisine has dikkat çeken müzik üretimleriyle sakin ve dinamik yolculuğuna devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 29 Eylül 2021’ de dördüncü solo kariyer albümünü çıkaran sanatçı, daha önce son üç yıl içinde Kasım 2018 Murat KAYA – DÖNÜŞ adlı single ve son olarak Ekim 2020  Murat KAYA – SÖZLERİMDE BUL BENİ adlı tekli albümlerini çıkardı.

Sanatçı, dinleyicilerini dört yılı aşan olgunlaşma sürecinin ardından şarkı sözlerini lise öğrencilik yıllarında tarih öğretmenliğini de yapmış olan şair, akademisyen Gürsoy Solmaz’la birlikte yazdığı, bestesi müziği kendisine ait olan bu kez senfonik bir eseriyle buluşturdu.

Murat Kaya’nın son teklisi SARIKAMIŞ I Senfonik I ‘in ‘’Digital Çıkış’’ yapımcılığını esere kayıtları sürecinde güçlü kaval eşlik ve yorumuyla katkı sunan kaval sanatçısı ve yapımcı Sinan ÇELİK’in sahibi olduğu ‘’Duygu Müzik Yapım’’ üstlenmiş. Albüm kapak fotoğrafı gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Mustafa SEVEN’e ait olan SARIKAMIŞ I Senfonik I tekli albümün Senfonik düzenlemelerini Anadolu Ateşi ve Sultan’s of Dance gibi artistik sahne sanat projelerinin koreografik müziklerini de imzası olan dünya çapında müzisyen aranjör Taner DEMİRALP ‘ in yapmış.

SARIKAMIŞ I Senfonik I – Murat KAYA teklisi sanatçının ’’SARIKAMIŞ DÜNYADIR.’’ mottosuyla doğup büyüdüğü öz memleketi Sarıkamış’ı, kendi iç dünyasının karmasından beslendiği bestesiyle buluşturup anlatması dışında, duygusal ve duyusal açıdan her müzikseverin dinleyebileceği dünya müziği ve Anadolu müziği karması içinde dramatik sound üzerinden beğeni ve  dikkat çekiyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.