RAMAZAN SONRASI PİYASALARDA HAREKETLENME BEKLİYORUZ

RAMAZAN SONRASI PİYASALARDA HAREKETLENME BEKLİYORUZ

Altın fiyatlarında geçen haftaya oranla düşüş yaşandığını kaydeden Fırat, geçtiğimiz pazartesi günü 939 TL ile açılış yapan altının bu haftaya 915 TL ile başladığını söyledi.

Ramazan ayında olunması ve devam eden Rusya-Ukrayna Savaşının piyasaları etkilediğini ifade eden Fırat; “Malum Ramazan ayındayız. Rusya-Ukrayna Savaşının da halen devam ediyor oluşu, piyasalardaki gerginliğin devam etmesine neden oluyor, bu savaşın sürdüğü müddetçe devam edecek gibi görünüyor. Piyasalarda arz ve talep olmadığı için geçen haftayla bu haftaya baktığımız zaman 15 TL’lik bir düşüş görüyoruz. Pazartesi ilk seansın açılmasıyla altın 915-920 arası gidip geliyor. Tabii ki Ramazan malumunuz, bizim sektörümüzün dışında gıda maddeleri ön plana çıkıyor, insanlar oruç tutuyor, gıda almak zorunda, biz en sona kalıyoruz, vatandaş parasını arttıracak olursa yatırım aracı olarak altın alıyor. Önümüzdeki günlerde Ramazan’dan sonra her ne kadar bu savaşın etkisi sürse dahi piyasalarda hafif bir kıpırdama olacağını tahmin ediyoruz. Haziran-Temmuz-Ağustos biliyorsunuz 3 ay bizim iş potansiyelimizin olduğu, nişan ve düğünlerin bol olduğu dönem. İnşallah önümüzdeki aylarda bu durgunluğu atacağımızı umut ediyoruz. Tekrar söylüyorum altın güvenli liman olmaya devam ediyor, edecek de” şeklinde açıklamalarda bulundu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.