Meşale Gazetesi

REHAVETE KAPILMAYIN

REHAVETE KAPILMAYIN

Hatay Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Özdoğan da kentteki vaka sayılarının artmasının üzücü olduğunu ancak önlemlerin sıkı şekilde sürdürüldüğünü ifade etti. Vakalardaki artışta kış mevsiminin etkisine dikkati çeken Özdoğan, “Kış aylarında grip salgını ve toplu alanlarda, özellikle havalandırmaya dikkat edilmeyen yerlerde çok iç içe olduğumuz için bu artışlar olabiliyor. Normal karşılıyoruz ve bunlar kontrol altında. Bizi sevindiren taraf yoğun bakımımızda ve servislerde yatak bekleyen hastalarımız yok. Tedavilerine yetişemediğimiz hasta olmadığı için biraz sevindirici ama demek bu değildir ki Kovid-19’dan kurtulduk.” diye konuştu.

Bulaşı azaltmak adına gereken her türlü önlemi aldıklarını vurgulayan Özdoğan, vatandaşların da maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymasını istedi.

Aşılanmanın da önemini anlatan Özdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Filyasyon ekiplerimiz sahada, çağrı merkezi de devamlı aktif halde. İhtiyaç duyduğumuz vatandaşlarımıza test yapıyoruz ve bunların kliniklerine göre servise ya da yoğun bakımımıza yatırarak tedavilerine devam ediyoruz. Bazı vatandaşlarımız da hastalığı ayakta atlattıklarından ve kötü etkilerini hissetmediklerinden ‘tamamen hastalıktan kurtulduğumuz’ rehaveti var ama onların bulaştırdığı, aşısı tamamlanmayan, immün sistemi zayıf olan kardeşlerimize veya evinde yaşlısı olan, vücut direnci düşük kişilere sıkıntı yarattıklarını unutmamalılar. Bunun için de vatandaşlarımıza, toplu alanlara girdiklerinde maskelerini tam olarak burunlarını ve ağızlarını kapatacak şekilde takmalarını, tokalaşmamalarını, mesafeye uymalarını ve dışarıdan evlerine geldiklerinde hijyene dikkat ederek bundan kurtulacağımızı ve yayılmasını önleyeceğimizi söylüyorum.”(AA)

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.