REYHANLI’DA BALIK EKMEK DAĞITILDI

REYHANLI’DA BALIK EKMEK DAĞITILDI

Hatay’da çocuklarda ‘Balık Sağlıktır’ bilincini oluşturmak amacıyla İlçelerde düzenlenen balık ekmek etkinliği bu kez Reyhanlı’da düzenlendi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, çocukların balık yemeyi alışkanlık haline getirerek daha zinde kalmaları için Reyhanlı Gazi Mürsel Ortaokulu öğrencilerine eğitim verdi. Eğitimde; balık etinin sağlık açısından faydaları anlatılırken balıkların görsel öğelerle tanıtımı da yapıldı.

Eğitimin ardından çocuklara balık ekmek dağıtımı gerçekleştirildi. Etkinliğe Reyhanlı Kaymakamı Yasin ÖZTÜRK, İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Tarım Müdürü, Su Ürünleri ve Balıkçılık Şube Müdürü, Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi Başkanı, Okul Müdürü ve öğretmenler katılım sağladı.

BALIK ETİ SON DERECE FAYDALI

Hatay Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Balık eti, içeriği bakımından zengin bir besin olduğundan haftada en az iki kez tüketilmesi önerilen bir besindir. İçeriğindeki esansiyel yağ asitleri kalp-damar hastalıklarının önlenmesinde büyük önem taşımaktadır. Ayrıca balık etinde bulunan demir ve kalsiyum sayesinde de kansızlık ve kemik erimesi gibi pek çok hastalığın önlenmesinde önemli rol oynadığı bilinmektedir. Protein bakımından oldukça zengin olan balık, bağışıklık sistemimiz ve vücudumuzun diğer sistemlerinin daha sağlıklı çalışması için vazgeçilmez bir gıda maddesidir” denildi. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.