RUHİ SU ŞİİRLERLE VE TÜRKÜLERLE ANILDI

RUHİ SU ŞİİRLERLE VE TÜRKÜLERLE ANILDI

20 Eylül 1985’te aramızdan ayrılan Türk müziğinin en önemli isimlerinden birisi olan Ruhi Su, ölümünün 36’ıncı yılında Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası’nda gerçekleştirilen etkinlikle anıldı.

TÖB-SEN Genel Başkanı Deniz Ezer gerçekleşen etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, “Ruhi Su aydın sözcüğünün tam örneğidir. Halkın sorunlarına olan duyarlılığı, yaşama, sanatına ve mücadelesine sınıfsal bakması, özgürlüğe ve insanca bir yaşama yönelik çabaları onu Sansaryan Han’a işkence tezgahlarına düşürse de, hiç geri adım atmadı. Anısı önünde saygıyla. Öncelikle TÖB-SEN Ruhi Su anmasına katılım gösteren herkese, ayrıca etkinlikte emeği geçen; Sefer Azazi, Hasan Koluaçık, Musa Göçer, Güven Uygun hocalarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Bağımsız Yazarlar ve Şairler Hatay Şube Başkanı Musa Göçer ise anlamlı gecede şiirler ve türküler ile Türk müziğinin önemli isimlerinden birisi olan Ruhi Su’yu andıklarını söyleyerek, “TÖB-SEN Ruhi Su anma programına misafir olarak katılıp şiir ve türkülerle harmanlanmış sıcak samimi içten bir salonda şiir okuyup türküler söyledik.  Programı hazırlayan sendika yöneticilerine emeği geçen meslektaşlarıma, sazı ve sözü ile bizlere keyifli bir program yaşatan dost gönüllere ve bize vakit ayırıp kulak verip gönüllerini gönüllerimize katan misafirlerimize teşekkür ediyorum.  Ruhi su ustayı minnet ve saygı ile selamlıyor TÖB-SEN ailesine sendikacılık hayatında başarılar diliyor kültür ve sanata gösterdikleri özenden ötürü teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.