SAADET PUSULA GİBİDİR

SAADET PUSULA GİBİDİR

Saadet Partisi’nin 30 Ekim Pazar günü Ankara’da yapılacak olan 6. Olağan Kongresi öncesi Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Milli Görüş hareketi, 55 yıllık birikimiyle, misyonuyla, bu milletin inancını, tarihini, kültürünü ve öz benliğini temsil eden bir parti olduğunu vurgulayarak, önemli uyarılarda bulundu.

Kongrelerin, siyasi partilerin kendilerini yenileme, programlarını gözden geçirme, yeni hedef belirleme, projelerini ortaya koyma ve geleceğe yönelik perspektif ortaya koyma günleri olduğunu belirten GİK Üyesi Çalışkan, kongrelerle birlikte parti içindeki eksikler tespit edilerek tamamlanır, yenilenmiş kadrolarla yola devam edilir. 2023 seçimlerine girerken Saadet Partisi’nin kongresi hayati önem arz etmektedir. Çünkü, seferberlikte yedekler karargaha çağrılarak silah altına alınır. Umuyoruz ki bu kongre ülkemiz ve İslam alemi için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun sağlandığı bir kongre olarak tarihe geçer.” dedi.

Nefsi heva ve hevesleri uğruna beklentilerle siyaset yapanlara da değinen GİK Üyesi Çalışkan, kendi kaprislerine yenik düşen, benlik egolarını tatmin etmeye çalışan, isminin olmadığı yerde durmayanlara bu teşkilat hiçbir zaman fırsat vermemiştir. Kısa ve uzun vadedeki beklentilerle hareket edenlerin, önyargılarla yapılan saldırıların kimseye faydası olmayacağı açıktır.” dedi.

Tarihi kongre öncesine de değinen GİK Üyesi Çalışkan, siyasi partilerde çok adaylı kongreler dışarıdan kulağa hoş gelebilir, demokratik teamüllerin işlediğinden, özgür ortamdan dem vurulur, rekabetin başarı getireceği söylenir. Ancak Milli Görüş hareketinin mazisine baktığımızda birden fazla aday çıkan tüm kongreler bölünmeyle sonuçlanmıştır. Bunun hiçbir istisnası olmamıştır.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.