SAĞLIK EMEKÇİLERİ KANUNLA KORUNMALIDIR

SAĞLIK EMEKÇİLERİ KANUNLA KORUNMALIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sağlıkta şiddeti önleyici yasanın bir an önce hayata geçirilmesini ve sağlıkçıların korunmasını istedi.

Vekil Güzelmansur, TBMM’de yaptığı açıklamada; “Türkiye’de sağlıkçılara yönelik şiddet dur durak bilmiyor. Canımızı teslim ettiğimiz sağlıkçılara artık cinayete varan saldırılar düzenleniyor. AK Parti iktidarda olduğu 20 yılda sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik bir yasa çıkaramadı. CHP’nin tekliflerini de reddetti. 2018’de sağlık çalışanlarına kalkan elleri affetmek mümkün değil denildi, ama 4 yıldır bir yasa ete kemiğe büründürülmedi. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yine bir dizi vaat açıklandı. Bunların takipçisi olacağız. Lafta kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Sağlıkta etkin şiddet yasasının bir an önce meclis gündemine girmesini istiyoruz. Sağlık emekçilerinin mesleklerini, emeklerini de yansıtacak ücretlerle ve şiddetten uzak bir ortamda yapmaları için sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.