Meşale Gazetesi

SAĞLIKÇILARDAN SESSİZ TEPKİ “BEYAZ NÖBET”

SAĞLIKÇILARDAN SESSİZ TEPKİ “BEYAZ NÖBET”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından sağlık çalışanlarının özlük haklarını içeren düzenlemenin Meclis’e getirilmesi ve sağlıkta şiddetin son bulması gibi taleplerle ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Beyaz Nöbet’ eylemi Hatay’da da başladı.Hekimlerin ekonomik ve özlük haklarında düzenleme içeren yasa tasarısının geri çekilmesine ve ocak ayında görüşüleceği söylenmesine karşın hâlâ görüşülmemesine karşı “Emek Bizim, Söz Bizim” sloganıyla 4 Şubat’a kadar devam edecek olan nöbet eylemiyle sağlık emekçileri çağrıları karşılık bulmadığı takdirde 8 Şubat’ta bir günlük “Beyaz G(ö)rev” eylemi gerçekleştirecek.

HAKLARIMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYİZ

TTB’den Beyaz nöbet eylemi ile ilgili yapılan açıklamada, “Türk Tabipleri Birliği olarak ekim ayından bu yana eylem sürecindeyiz. Çünkü ekonomik ve özlük haklarımız her geçen yıl gasp ediliyor, çalışma koşullarımız her geçen gün kötüleşiyor, çalışma ortamlarımızda şiddet, her geçen gün can yakıcı şekilde artıyor. Pandeminin tüm yükünü çeken, en çok hastalanan biz olmamıza rağmen, COVID-19 meslek hastalığı yasası çıkarılmıyor; kamuda veya özelde tükenmişlik her geçen gün artıyor; aile hekimlerine ceza yönetmeliği getiriliyor; mezuniyet öncesi ve sonrası tıp eğitiminde ciddi niteliksel sorunlar yaşanıyor. Sorunlarımızı “Emek Bizim, Söz Bizim” mücadele programımız sonrası Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı kameraların önünde hekim gelirlerinde düzenleme yapılacağını açıkladılar. Ardından taleplerimizi karşılamasa, eşitsiz ve yetersiz de olsa hekimlerin ücretlerinde iyileştirme getiren bir teklif bütün siyasi partilerin oylarıyla aralık ayı başında Meclis’ten geçti ancak düzenleme komisyona getirildi ve iktidar milletvekillerinin önerisi ile tamamen geri çekildi. Sağlık emekçilerinin özlük haklarıyla ilgili yapılacak düzenlemenin ocak ayında Meclis gündemine getirileceği belirtilmesine rağmen bu konuda herhangi bir gelişme olmamış; ocak ayının sonuna gelmemize rağmen hâlâ Meclis’te gündeme alınmamıştır. Emeğimiz adeta oyalama taktiği ile alay konusu olmaktadır. Buna izin vermeyeceğiz. Her gün gelen zam haberleri sonrası daha da yoksullaşıyorken oyalamalarınıza göz yummayacağız. Biliyoruz unutturma, vazgeçirme politikası uygulanmaya çalışılıyor ama biz ki umudu bilen, direnmeyi bilen bir mesleğin mensuplarıyız asla vazgeçmeyeceğiz.

EMEK BİZİM SÖZ BİZİM

Tüm sağlık kurumlarının bahçelerini yeniden beyaza boyayacağız, hekimlerin gücünü, birliğini bizi duymayan kulaklara duyuracak, görmeyen gözlere bir kez daha göstereceğiz. Kararlılığımızı, vazgeçmeyeceğimizi, haklarımızı alana kadar eylemlerimize devam edeceğimizi herkes bilmelidir. Bugün haklarımız; kendimizin ve ülkemizin geleceği için ayaktayız. Tasarının Meclis’e getirilmesi ve taleplerimizin karşılanması için NÖBET’E başlıyoruz. Bugün başlatacağımız BEYAZ NÖBET eylemi Meclis’in açık olduğu tüm günler devam edecek. Ülkenin dört bir yanından tabip odası yöneticilerimiz Türk Tabipleri Birliği’ne gelerek nöbet eylemini dönüşümlü olarak devam ettirecek. Tüm hekimler/sağlık emekçileri, tıp öğrencileri kendi sağlık meclislerini kurarak nöbet eylemimizde tartışacak ve sözünü kuracak. 4 Şubat’a kadar tasarının Meclis’e getirilmesi için Beyaz Nöbet’teyiz. Tasarının gelmemesi ve taleplerimizin karşılanmaması halinde 8 ŞUBAT Salı günü G(Ö)REV’de olacağımızı şimdiden duyuruyoruz. Bilinmelidir ki özlük haklarımızın Meclis’e getirilmesi için son, tek günlük G(ö)REV’imiz olacak. Öncelikli/acil taleplerimiz başta olmak üzere tüm haklarımızı alana kadar mücadelemiz ve G(ö)REV eylemlerimiz büyüterek devam edeceğiz. EMEK BİZİM SÖZ BİZİM!” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.