Meşale Gazetesi

SAĞLIKLI BİR ÇEVRE HEPİMİZİN ORTAK GELECEĞİ

SAĞLIKLI BİR ÇEVRE HEPİMİZİN ORTAK GELECEĞİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan,  5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:Birleşmiş Milletlere üye 113 ülkenin katılımı ile 1972 yılında Stockholm’de yapılan ilk uluslararası “İnsan ve Çevre Konferansı” nın düzenlenme tarihi olan 5 Haziran, ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kutlanmaktadır.Bugün, dünya nüfusundaki artış, hızlı sanayileşme, kentleşme, dengesiz nüfus artışı ve hava, toprak, su vb. doğal kaynakların israf edilmesi gibi faktörlere bağlı olarak oluşan çevre sorunu insanlığın geleceğini ve canlıların sağlıklı bir çevrede yaşama imkânını tehdit etmektedir. 

Tek yaşam alanımız olan dünyamızı yaşanır kılmak ve gelecek nesillere yaşamlarını en temiz ve sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerine imkan sağlayacak nitelikte bırakabilmek için çevre üzerinde olumsuz etkilere neden olan etkenleri asgariye indirmek ve doğal dokunun bozulmasını önleyecek tedbirleri almak devlet ve birey olarak hepimizin ortak sorumluluğudur.

İnsan ve doğa arasında tabii dengeyi korumak ve doğa tahribatını en aza indirmek amacıyla yenilenebilir ve sürdürülebilir enerjiye yönelerek doğal kaynaklara zarar vermeden, teknolojiyi ilerleterek ve kaynakları bilinçli bir şekilde tüketerek gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir ortam bırakmaya gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün, yapabileceklerimizi gözden geçirme ve çevre bilinci sorumluluğunu arttırması dileğiyle, güzel Hatay’ımızın tüm güzelliklerinin gelecek nesillere taşınmasını temenni ediyorum.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.