ŞAİR YAZAR VE OZANLAR YAYLADAĞI’NDA GÖNÜLLERİ COŞTURDU

ŞAİR YAZAR VE OZANLAR YAYLADAĞI’NDA GÖNÜLLERİ COŞTURDU

Bölgemizin sevilen Yazar, şair ve ozanları Hatay’ın Yayladağı ilçesi Yeditepe (Bezge) Sufanda çiftliğinde bir araya geldiler.Bölgemizin yazar şair ve ozanları Pir Bekir Cıla’nın daveti ile Yeditepe (Bezge) Sufanda Çiftliğinde bir araya gelerek hasret giderdiler ve gönülleri mest ettiler.

Yeditepeli şair Bekir Cıla’nın her yıl geleneksel hale getirdiği ve bölgemizin şair yazar ve halk ozanlarını buluşturduğu şölen yoğun katılımla gerçekleştirildi. Hatay’ın sevilen şairlerinden Bekir Cıla’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Halk Şairleri buluşmasında misafirlere sabah kahvaltısında yörenin biberli (Tandır) ekmeği ve incir ikram edildi. Şiir denince ilk akla gelen ve gönülleri hoş eden Şair Bekir Cıla’nın Yayladağı Sufanda çiftliğine düzenlenen şölene Osmaniye, K.Maraş, Dörtyol, Kırıkhan çevre il ve ilçelerde gelen şiir tutkunları, yazarlar ve ozanlar, Ağustos sıcağında hem çaldılar hem de söylediler.

Yayladağı Belediye Başkan Mehmet Yalçın’da şölene katılarak aşıklar, ozanlar ve şairlerle bir araya gelerek, Pir Bekir Cıla’ya bölgemizde böylesi önemli bir kültürel etkinliğe kendi imkanları ile ev sahibi yaptığı için teşekkür ederek, gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Hatay yöresinin sevilen şairlerinden Bekir Cıla, şölende yaptığı konuşmasında; ”Bu gün burada davetimize icabet eden ve beni ziyaret eden herkese çok teşekkür ediyorum. Yazar ve şairlik gönül işi. Bu gün beni gönül dağımdan vurdunuz. Sizlerin gelmesiyle bizim gönlümüz şair, şiir ve türkülere doydu. Biz de sizleri mutlu bir şekilde ağırlayıp, neşe ile yolcu edebildiysek ne mutlu bizlere. Bizlerin bu kültür hazinelerini gelecek kuşaklara aktarmak en büyük gayemiz. Her zaman yanımda olan büyük desteğini gördüğüm omuz verdiğim oğlum Abdullah Cıla olmak üzere genç yaşlı tüm şiir tutkunlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gençlerimiz de bizim yolumuzdan gelmeye ve bu işe gönül vermeye başladılar. Burası artık Şairlerimizin mekânıdır. Yani hepinizindir Her zaman sizleri şairler Otağında ağırlamaktan onur ve mutluluk duymaktayım. Belediye Başkanımız Mehmet Yalçın’a da şölenimize katıldığı için ayrıca teşekkür ediyorum.” Şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Şölende, davetlilere ayrıca Yeditepe Bezge’ye has etli bulgur pilavı (Aş) ve Yayladağı Lokumu ikram edildi.Hatay yöresinin sevilen şairlerinden Bekir Cıla’nın tertiplediği etkinliğe katılan davetliler ise; “Sıcak bir Ağustos gününde gerçekleştirilen etkinlikte bizleri davet eden ve etkinliği düzenleyen Yöremizin sevilen şairi Bekir Cıla’ya teşekkür ediyoruz” dediler. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.