SAMANDAĞ CHP’DE NELER OLUYOR ?

SAMANDAĞ CHP’DE NELER OLUYOR ?

CHP Samandağ ilçe başkanlığı görevini yürüten Av. Turgay Abacı hakkında İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde şikayet üzerine dava açıldığı ve iddianame hazırlandığı ortaya çıktı. 2021/ 13768 soruşturma nolu ve 2021/3513 esas nolu ve 2021/423 nolu iddianame hazırlandığı da ortaya çıktı.  İ. Y isimli vatandaşın şikayeti üzerine açılan dava da Turgay Abacı, ‘’ Nitelikli Dolandırıcılık’’ tan suçlanıyor.  Parsel ihalesi adı altında İ.Y isimli vatandaştan 500 bin Tl’ye yakın para aldığı ancak bu parayı parselin satış ihalesi dosyasına yatırmadığı iddia ediliyor. Turgay Abacı’nın avukat olması sıfatıyla Adalet Bakanlığının yargılanmasına izin verdiği anlaşıldı.

Mağdur İ.Y isimli vatandaşın avukatlığını da gene Samandağlı avukat Anıl Can Cevahir yapıyor.  Önümüzdeki günlerde görülmesi beklenen davada Turgay Abacı’nın  TCK’nın çeşitli ceza maddelerinden cezalandırılması talep ediliyor. Söz konusu iddianamenin Hatay Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiği ve aynı iddianamenin Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne de gönderildiği ortaya çıktı.  Samandağ CHP’de infial yaratan söz konusu davanın partide nasıl bir etki yaratacağı merak ediliyor. CHP Samandağ İlçe Başkanı Av. Turgay Abacı’nın yaklaşık 1 yıl önce Hatay CHP İl Disiplin Kuruluna sevk edildiği ancak şikayet dilekçesinin gündeme alınmadığı da Hatay Kamuoyu tarafından sıkça konuşuluyor.

 Haber: M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.