Meşale Gazetesi

NEFES BEBEK İÇİN SERGİ AÇILIŞI

NEFES BEBEK İÇİN SERGİ AÇILIŞI

Samandağ Kültür Merkezinde SMA hastası Nefes Bebek için bir sergi açılışı gerçekleşti. Açılışa Samandağ Kaymakamı Kütük, Kültür Müdürü Sıtkı Aksoy, Emniyet Müdürü Asuman Karacık ve geniş bir katılımla gerçekleşmişti.Sergi açılışına 50 sanatçı katılmış ve Nefes Bebek için eserlerini bağışta bulunmuşlardı. Nefes Bebek için serginin dışında bisiklet yarışı düzenlendi. Bisiklet yarışına ilgi son derece yoğundu. Bisiklet yarışını Sahra Spor Kulübü ve Samandağ Bisiklet Kulübünün katkıları ile düzenlendi.

Samandağ açılışta bu sergi ile şu konuşmaları yapmıştı. “Karınca ağzı ile su taşıyormuş, sormuşlar “bu su neye yarayacak” karıncı ise “benim tarafım belli olsun” demiştir. Biz tarafımızı belli ediyoruz, biz nefes bebeklerin yanındayız. Bunun gibi zor durumda olan çocuklarımızın yanındayız. Sergi de emeği geçen sanatçı arkadaşlarımıza, kültür merkezi yöneticilerimize teşekkür ederim. İnşallah bu çalışma hedefine ulaşır ve Nefes Bebeklere şifa olur” dedi.

Serginin organizatörlüğünü yapan Sibel Çaka, başta Samandağ Kaymakamı, Kültür merkezi yöneticileri ve destekleyen sanatçılara teşekkür etti. “Heykel, seramik, resim gibi dallardaki 54 sanatçımız Nefes bebek için eserlerini sergimize gönderdiler. Kendileri katıldı. Bu kadar geniş bir katılım olacağını düşünmemiştim. Bu katkı yeterli olur mu? Elbette olmaz ama ses vermesi, duyurulması ve bu hasta bebeklerimizin sorunlarına yetkiler nezdinde çözüm üretilmesi için çabalıyoruz ve mücadeleye devam edeceğiz.

Bizim amacımız bir taraftan SMA hastası bebeğe yardımcı olmak ama esas olarak bu bebeğin bütün masraflarını karşılayacak bir çözümün bulunması noktasında çalışmadır. İkinci olarak da SMA hastalarının iyileşmesi ve tedavisi için Türkiye’de bir hastanenin kurulması çalışmasına başlanmasıdır. Yani hastalarımız yurt dışına gideceğine ülkemizde çare bulunmuş olur. Yani devletin bir çözüm bulması en büyük beklentimizdir.” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.