Meşale Gazetesi

SAMANDAĞ’DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE HIZ KAZANDI

SAMANDAĞ’DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE HIZ KAZANDI

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında toplumsal bir duyarlılık geliştirmek, siyaset üstü ve gelecek görüş açısıyla hareket etmek hayati öneme sahip  bir konu olmaya devam ediyor. Çünkü dünya ölçeğinde, oransal olarak uyuşturucu madde kullanımında düşüş yaşanırken Türkiye’de belirgin bir artış olduğu gözleniyor. Ülkenin geleceğini yakından ilgilendiren, herkese mutlaka bir şekilde değen bu konu, yalnızca devletimizin değil, toplumun her kademesinin de yakından ilgilenmek zorunda olduğu bir konu. Uyuşturucu madde kullanımının yaş gruplarına oranına baktığımızda 18-29 yaş aralığı uyuşturucu madde kullanımı açısından en yaygın yaş aralığı olduğu görülüyor. Bu da toplumun en dinamik kesiminin kırılmanın eşiğinde olduğunu, bunun da ülkenin geleceğini tehlikeye soktuğunu tespit etmemiz gerekiyor.

Samandağ açısından durum, ülke ortalamasının biraz üstünde bir eğilim seyretmeye başlıyor. Geçmişte Türkiye’nin en dinamik, en hareketli ilçelerinden biri olarak değerlendirilen Samandağ’ımızın neden uyuşturucu madde kullanımında öne çıkmaya başladığını hep beraber irdelememiz gerekiyor.

İlk bakışta görebileceğimiz somut durumlar var: Samandağ’da her renkten siyasi partiye ilgi azaldı, sportif faaliyetler azaldı, her türlü kültür sanat etkinliği azaldı. Bu etkinliklerin kurumsal yapıları da büyük ölçüde kapandı ya da etkinliği bir şekilde zayıfladı. Suriye sınırının ticarete açık olduğu zamanlardaki gibi bir ticari hareketlilik de olmadığından günlük yaşamda ciddi bir atalet ve çürüme öğeleri biriktiren bir enerji birikimi söz konusu. Okul yıllarında soru çözmeye koşulmuş genç, başarısızlık durumunda bunalıma düşebiliyor. Yüzüne tüm kapıların kapatıldığı işsiz genç benzer bir bunalımı paylaşıyor. Müdahale edemediğimiz durumlarda uyuşturucu batağına sürüklenmek yüksek bir ihtimal haline geliyor.

Biz de  MK PERA Klinik ailesi olarak bu gidişe dur demek için elimizi taşın altına koyduk. Uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili çok kapsamlı bir çalışmanın ilk adımı olarak ilçemizdeki tüm siyasi partilerin merkezlerine bir ziyaret gerçekleştirdik. Madde bağımlılığıyla ilgili sosyal sorumluluk projemizi anlattık ve görüşmelerimiz sonucunda iş birliği kararı aldık .

Proje kapsamında her turlu desteklerini sunacaklarını ve her adımda işbirliği içerisinde olacaklarını belirten; Chp samandağ ilçe başkanı sayın turgay abacı desteklerini sunmuş ve ilk somut adimi atarak ilce yönetimi ve üyelere duyurusunu yaparak ,farkındalık yaratma adına iş birliği protokulünü imzalayarak  panel organize etmiş ve ilk toplu bilgilendirme oturumunu gerçekleştirmis olduk. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında tam destek sağlayan cumhuriyet halk partisi samandağ ilce başkanımız sayın Turgay Abacı’ya ve yönetimine,CHP Samandağ Kadın kolları başkanımız sayın Yüksel Berber’e,CHP gençlik kolları başkanı sayın bünyamin Reyhanoğullarına Muhtarlar derneği baskanımız cumhuriyet mahallesi muhtarımız sayın Mahir Cabburoğluna ve nezdinde diğer muhtarlarımıza, ve iştirak eden CHP parti üyeleri ve basın mensuplarına ilgileri ve gösterdikleri hassasiyetleri icin teşekkür ederim . Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.